Home » Tag Archives: Кока Кола

Tag Archives: Кока Кола

Кока Кола ќе ги рециклира сите свои пластични шишиња

Кока Кола си постави цел дека до 2030 година ќе рециклира по едно пластично шише, односно лименка за секое продадено шише или лименка. На тој начин производителот на газирани пијалаци планира да стане лидер помеѓу компаниите по намалување на пластичниот отпад. Имено, во светот се рециклира само 10% од таквиот ... Read More »

Кока Кола со нова реклама за празниците. Главната порака е – Благодарам!

Кока Кола оваа година ја заснова својата глобална празнична реклама на благодарноста. Кампањата донесува редизајнирана амбалажа и спот за модерниот Дедо Мраз и еден виленик, во кој секој од нив нешто дава и нешто добива за возврат. Рекламата ја креираше агенцијата Pereira & O’Dell, а ја режираше Теодор Мелфи, режисер ... Read More »

Прв плетен Coca Cola билборд на светот!

Сарма или паста? Вињак или прошеко? Гоблен или графика? Опинци или балетанки? А зошто не и едното и другото? Дали глобалното го исклучува локалното, и може ли традиционалното и модерното да одат рака под рака?    Одговор на горенаведеното прашање даде новата кампања на McCann Белград за брендот Coca-Cola која ... Read More »

Билбордот на компанијата Coca-Cola собори два Гинисови рекорди

Билбордот кој е поставен на Time Square е првиот и најголемиот роботизиран 3D билборд на светот. За разлика од стандардните билборди, или огромните дигитални монитори, овој билборд е направен од 1760 независно-движечки LED екрани. Секој LED екран се движи во кореографија со рекламата, со надеж дека ќе им го привлече ... Read More »

Кока-Кола потпиша спонзорски договор со виртуелен спортист и рекреираше една класична реклама

Алекс Хантер е еден од најпопуларните млади фудбалски играчи денес. Внук на познат британски фудбалер од 1960-те, тинејџерот се обидува да се пробие во силната англиска Премиер Лига. Милиони ја следеа неговата приказна минатата година, иако тој не е вистинска личност. Хантер беше протагонистот во приказната “The Journey”, дел од ... Read More »

Корпоративна бренд кампања на Coca-Cola која го надминува газираниот пијалок

Откако Џејмс Квинси ја презеде улогата на Генерален извршен директор на Coca-Cola Co. во мај годинава, компанијата започна да се претставуава пред инвеститорите како “комлетна компанија за пијалоци” со портфолио на производи кое го надминува популарниот истоимен газиран пијалок. Во неделата, компанијата ја промовираше пред американската публика на национално ниво ... Read More »

Coca-Cola Zero го менува името

Американската компанија Coca-Cola одлучи да го промени името на брендот „Coca-Cola Zero“ во „Coca-Cola Zero Sugar“, што значи Кока Кола без шеќер. Новото име треба дополнително да истакне дека пијалокот не содржи калории, а со новиот рецепт, вкусот на пијалокот ќе биде повеќе сличен на обичната Coca-Cola. Компанијата не прецизира ... Read More »

Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola отворија Активна зона во Штип

Вчера во Штип беше отворена „Coca-Cola Активна зона“, донација од Пивара Скопје и од компанијата Coca-Cola, со што, всушност, започна вториот циклус од долгорочниот проект на Пивара Скопје и компанијата Coca-Cola за донација на активни зони ширум земјава. Во рамките на овој проект, минатата година беа отворени пет, а годинава ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365