Home » Tag Archives: колумна

Tag Archives: колумна

Како да комуницираме со технолошки најнапредната генерација до сега?

Автор: Д-р. Љупка Наумовска, доцент на Универзитет за туризам и менаџмент, Скопје и основач на Honeybiz Следната генерациска супер сила носи име со една буква од алфабетата: Зет. Највозрасните претставници од оваа генерација сега се студенти и насокоро ќе станат економски моќни и ќе управуваат со сопствени финансиски средства. Според ... Read More »

Зошто дигиталниот ПР треба да е составен дел од секоја дигитална стратегија?

Автор: Наташа Божиновска Миркова, директор на Represent Communications Скопје Дигиталниот ПР е една од оние ново-испреплетени изрази за кои сите зборуваат. Но, исто како темата “influencer marketing”, многу од нас не се премногу сигурни што всушност значи или како да се постигне успех користејќи го. Со дигиталниот ПР, сите ние ... Read More »

Колумна на Гоце Пачемски: Како да менаџирате криза (втор дел)

Автор: Гоце Пачемски, “Имиџ Пр“ Во првиот дел накратко го опишав процесот на управување со криза, а овој пат ќе се обидам да направам сублимат на сегментот на комуникации за време на кризни состојби. Во случај на криза, организациите и компаниите треба да бидат постојан извор на точни и проверени ... Read More »

Кога логото едноставно не треба да се менува

Извор: Epica Awards Пишува: Mark Tungate, Editorial Director, Epica Awards Ако мислите дека луѓето не се поврзани со познатите брендови, само погледнете што се случува кога некои од нив го менуваат своето лого. Zara го помина ова искуство неодамна кога агенцијата Baron&Baron – основана од страна на почитуваниот француски дизајнер Фабиен ... Read More »

Модерен фармацевтски маркетинг – креирање на продажба преку подигање на нивото на здравствена едукација на пациентите!

Колумна на Филип Ачкоски, М-р по фармација, регионален директор на PharmaS, топ едукатор Живееме во време кога секојдневно сме ‘’бомбардирани’’ од сите страни со реклами од различен тип. Маркетингот е навлезен во секоја пора од живеењето: телевизија, интернет, радио, билборди, социјални медиуми, весници, промотивни настани итн., и во голема мера ... Read More »

5 карактеристики на содржината која обезбедува повеќе од клик

Автор: Наташа Велковска, ПР Менаџер во Represent Communications Скопје Честопати се прашувам зошто скролајќи, особено на социјалните мрежи, сопирам на определени објави, а други само ги одминувам? Зошто некои написи (особено наслови) секогаш успеваат да ми го привлечат вниманието во мноштвото онлајн содржина со која сме бомбардирани секојдневно? Што очекувам ... Read More »

Предностите на успешна лендинг (landing)страница

Автор: Цветанка Јошева, Дигитал маркетинг менаџер на Represent Communications Скопје Кога се обидувам да се навратам наназад низ времето, на почетокот од мојата кариера, кога почнав да работам во сферата на дигиталниот маркетинг, се присетувам како во комуникација со агенциите (во тоа време бев од страна на клиентот) многу тешко ... Read More »

M365#WatchStory: Отвореното срце е одговор на секое време!

Од пред неколку месеци имам привилегија да другарувам со еден одличен модел на часовничарскиот бренд Hamilton, дел од серијата Jazzmaster кој поради својот дизајн на дисплејот е наречен Open Heart. Овој одличен автоматик покрај својот изразен концепт на “швајцарска прецизност со американски дух“ (што впрочем е и своевидна “дефиниција“ за ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365