Home » Tag Archives: корисници

Tag Archives: корисници

Огласувачите неовластено имале пристап до телефонските броеви на Фејсбук корисниците

Фактот дека огласувачите може да дојдат до телефонските броеви на Фејсбук корисниците не само што е првокласно безбедносно прашање, туку и директно кршење на политиката на користење на податоците на Фејсбук Веќе години наназад, Фејсбук од своите корисници го бара нивниот мобилен телефонски број за да можат да примаат пораки, ... Read More »

Instagram Stories го надмина Snapchat по бројот на активни корисници

Само осум месеци после стартот на опцијата Stories, Instagram со 200 милиони корисници дневно, ја надмина популарноста на апликацијата која таа функција главно ја осмисли. Опцијата за поставување на времени фотографии и видео снимки, кои од платформата исчезнуваат во рок од 24 часа, постигна исклучителен успех кај корисниците на Инстаграм ... Read More »

LinkedIn достигна бројка од 500 милиони корисници

Бројот на активни корисници на социјалната мрежа LinkedIn достигна 500 милиони, затоа што корисничката база оствари стабилен раст после минатогодишното преминување на LinkedIn во рацете на Microsof, соопштуваат од компанијата. „Неодамна поминавме важна и возбудлива пресвртница. Сега имаме половина милијарда корисници во 200 земји од светот, кои се поврзуваат преку ... Read More »

Новата аналитичка алатка за Facebook Messenger Bots може да направи промени во маркетингот

Социјалната мрежа анализата на пораките започна да ја гледа од нова перспектива- аналитичка која веќе започнаа да ја користат агенциите. Секој дигитален огласувач знае дека и најдобите алатки на светот имаат потреба од дополнителна анализа. Една од новостите која може да се каже дека израдува доста агенции е таа дека Facebook ... Read More »

Совети за дигитален маркетинг: ”Kакви содржини да споделувате со својата целна публика ?”

Социјалните медиуми не се како и останатите традиционални медиуми, па затоа и традиционалниот маркетинг пристап потребно е да го прилагодите за овој вид на медиум. Формулата за успех е функција од правење на соодветниот избор на социјален медиум/медиуми каде ќе ги насочите своите активности, соодветно таргетирање, влог во платени реклами ... Read More »

4 начини како да го подобрите вашиот онлајн сервис за корисници

Потрошувачит често користат социјални медиуми за да комуницираат со компаниите чии производи и услуги ги користат. Многу е важно за бренд менаџерите да бидат свесни за нивното онлајн присуство и употребата на социјалните медиуми како онлајн сервис за корисници. Успешноста на една онлајн комуникациска стратегија зависи од вашата можност да ... Read More »

Фејсбук воведува 3 нови опции за интеракција на корисниците со омилените ТВ емисии

Фејсбук се обидува да го победи Твитер во борбата која социјална мрежа да биде прв избор за second-screen гледачите, луѓе кои гледаат телевизија и истовремено ги користат социјалните медиуми. Фејсбук соопшти дека ќе воведе нови алатки со кои ќе им помогне на ТВ продуцентите подобро да стапат во интеракција со ... Read More »

Wave 8 : Потрошувачите се врзуваат со брендовите кои ги задоволуваат нивните основни потреби

Брендовите треба подобро да ги разбираат социјалните мрежи и нивното користење од страна на денешните потрошувачи бидејќи само преку разбирање на потребите и амбициите на потрошувачите и овозможувањето содржина која станува општествен продукт, брендот може да изгради цврсти и вредни односи со конзументите. Агенцијата Универзал Медиа ги објави резултатите од ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365