Home » Tag Archives: маркетинг

Tag Archives: маркетинг

Порака од Штефан Петер од ЕВН до македонските компании: Инвестирајте повеќе во промоција и маркетинг!

Македонските добавувачи да ги зголемат маркетинг активностите, да тропнат на вратата на секој странски инвеститор и да кажат што имаат да понудат. Секоја врата на која ќе тропнат, ќе им биде отворена, рече денеска претседателот на Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија Штефан Петер, инаку Претседател на Управниот одбор ... Read More »

Што означуваат термините “Црн Петок“ и “Сајбер Понеделник“ во адвертајзингот?

Изминативе две-три недели едни од најактуелните теми што ни доаѓаа од маркетинг и адвертајзинг индустријата од САД, помеѓу другото, беа и тие кои обработуваат теми како компаниите да се подготват за “Црниот Петок“ и “Сајбер Понеделникот“ а потоа и теми кои ги сумираа и компарираа резултатите и успешноста во бројки ... Read More »

Маркетинг во филмската индустрија

За да се сними некој филм, потребен е прилично голем буџет, кој може да ги покрие сите трошоци за снимање, хонорари и постпродукција. Овие пари, меѓу другото, се добираат и од спонзори, односно од различни големи брендови кои сакаат да бидат дел од проектот и кои се подготвени со нивни ... Read More »

Интервју со Дамјан Корубин, дел од маркетинг тимот на Скопје Сити Мол

Дамјан Корубин е дел од маркетинг тимот на Скопје Сити Мол речиси од самото отворање. Дел е од буквално сите проекти кои поминале низ годините во нашиот најголем шопинг центар. Разговаравме со него за искуството во Скопје Сити Мол, за 6-от роденден и за што се може да се очекува ... Read More »

Еволуција на маркетингот на социјалните мрежи

Ова е интересно време кога е во прашање маркетингот на социјалните мрежи, а големите брендови, како и помалите компании, не е лесно да се истакнат во дигиталната бучава, а не да не издвојат голема сума на пари за маркетинг кампањи, како и за графички дизајн и видео продукција. И покрај ... Read More »

Гласот како следна голема промена на полето на маркетингот

Гласовната технологија го менува начинот на кој корисниците пребаруваат  работи кои им се потребни, па многу маркетинг експерти веќе размислуваат за начините на кои оваа технологија би можела да се користи како дел од нивните  кампањи. Според последните анкети на агенцијата Bright Local, 58% од испитаниците во последните 12 месеци ... Read More »

Како новите технологии влијаат на маркетингот?

Во светот кој постојано се менува, се` повеќе се потпираме на технологијата и на интернетот, а начинот на кој функционира маркетингот се промени и се прилагоди. Иновациите, како што се социјалните мрежи, виртуелната и проширената реалност, го сменија начинот на кој брендовите целат на својата публика. Потрошувачите сакаат да остварат ... Read More »

Македонскиот тутун и светскиот адвертајзинг

Сигурен сум дека многу од вас ја слушнале или прочитале информацијата дека македонскиот тутун претставува еден од најквалитетните во светот. Овој податок им бил познат и на голем број на луѓе од различни земји во светот, дури и пред повеќе од 100 години за што сведочат одредени статии во весници ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365