Home » Tag Archives: млади креативци

Tag Archives: млади креативци

Рокот за пријавување на Young Drummers продолжен до 21 септември

Рокот за пријавување на традиционалниот натпревар за млади креативци под 30 години Young Drummers, дел од фистивалот на креативноста Golden Drum, е продолжен до 21 септември. Фестивалот Golden Drum ќе ја прослави својата 25-годишнина помеѓу 17 и 19 октомври во Хотел Словенија во Порторож, a натпреварот Young Drummers оваа година ќе го ... Read More »

Golden Drum и Љубљана ги покануваат младите креативци да земат учество во Young Drummers натпреварувањето

Golden Drum фестивалот и градот Љубљана ги канат сите млади креативци до 30 години да земат учество во Young Drummers натпреварувањето и преку постер најдобро да го отсликаат овогодишното фестивалско мото: Љубљана-градот каде се доживува културата и уметноста. Пристигнатите решенија ќе бидат оценувани од петчлено жири, предводено од Tereza Svěráková, ... Read More »

Крајниот рок за поднесување пријави за “Љубљана Poster Award” е до утре

Внимание млади креативци ! Некои работи во животот не треба да се промашат поради лош тајминг, а да се биде дел од Љубљана Poster Award натпреварувањето кое е во склоп на Golden Drum фестивалот – е токму една од тие работи. Да не заборавиме дека минатата година првите две места ... Read More »

Golden Drum објавува конкурс за најдобар и најкреативен постер

Фестивалот Golden Drum и градот Љубљана покануваат млади креативци на возраст до 30 години да учествуваат во изборот на најдобар  и најкреативен постер. Овогодинешната тема на натпреварот е: Љубљана е зелена за тебе! Биди активен, биди фит! Се повикуваат младите креативци да создадат постер кој ќе ја претставува Љубљана како ... Read More »

Бранко Џалев е овогодишен победник на Young Drummers натпреварувањето за Македонија

Бранко Џалев е победник на натпреварувањето “Young Drummers“ за Македонија кој го организираат фестивалот Голден Драм и Македонски Телеком На отворениот повик можеше да учествуваат сите млади дизјанери (родени после 16 октомври 1985 година) со креирање на постер-решение на тема: „Зависност од мобилни телефони и социјални мрежи“. Авторот на првонаградениот постер ќе ... Read More »

Lions Health ги здружи силите со UNICEF и Unilever и лансираше ново натпреварување за млади креативци

Lions Health во соработка со UNICEF и Unilever ја стартуваше наградата Young Lions Health Award , ново натпреварување наменето за млади креативци и маркетери кои сакаат да го унапредат глобалниот здравствен систем на земјите во развот. Според UNICEF, единствена ефективна помош на гладните и децата е креирањето на одржливи стратегии наместо ад-хок ... Read More »

„Golden Drum“ и Македонски Телеком ги повикуваат младите креативци да земат учество во „Young Drummers“ натпреварот

Младите креативци од Македонија ќе добијат единствена шанса да ги покажат своите креативни моќи и да бидат дел од еден од најголемите адвертајзинг фестивали во регионот Во пресрет на еден од најпрестижните адвертајзинг фестивали во регионот „Golden Drum“(7-10 октомври, 2014 година Порторож, Словенија) со поддршка и партнерство на Македонски Телеком ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365