Home » Tag Archives: млади

Tag Archives: млади

Нови вработувања на 44 млади лица во Рудникот САСА

Од почетокот на овој месец, рудникот за олово и цинк САСА вработи нови 44 лица. Пред да стапат на работните места, за сите нови членови на тимот е организирана соодветна обука за да се осигура дека тие безбедно ќе ги извршуваат работните задачи. Согласно процедурите за работа што важат во ... Read More »

Дали младите го “отпишуваат“ Фејсбук?

Проблемите и тешкотиите со кои неколку месеци се соочува најголемата социјална мрежа во светот негативно се одрази на начинот на кој луѓето ja користат Истражувањето кое неодамна го спроведе организацијата Pew Research Center во САД имаше за цел да открие дали ставовите на испитаниците во однос на Фејсбук се промениле ... Read More »

Vip Spirit Club – за сите млади кои сакаат предизвици и добра забава

Вип продолжува да ги збогатува содржините за сите млади на возраст од 18 – 26 години, овојпат со креирање на можноста да станат дел од Vip Spirit Club – от – достапен на веб страницата на компанијата www.vip.mk/spirit. (ЛИНК) Сите млади кои се подготвени за предизвици и многу забава, можат ... Read More »

Vip Spirit – нова тарифа со Ноќна опција создадена за младите

Вип продолжува со надополнување на своето тарифно портфолио, овој пат со тарифа специјално создадена за младите – Vip Spirit. Новиот тарифен модел Vip Spirit, како и Vip Spirit SIM е достапен за корисници од 18 до 26 години и има специјална Ноќна опција, за неограничен интернет во периодот од 12 ... Read More »

Бил Гејтс: “Верувајте дека светот се подобрува и дека е возможен понатамошен напредок“

Со оглед на тоа дека го напуштил Харвард, Бил Гејтс не претставува модел на студент на кој треба да се угледаме. Меѓутоа, бидејќи е еден од најбогатите луѓе на светот и е силно вклучен во напорите за намалување на сиромаштијата и обезбедување на здравствена заштита за луѓето ширум светот, тој ... Read More »

На социјалните мрежи 9 од 10 од младите во ЕУ!

Профил на социјалните мрежи имаат 63% од корисниците на интернет во ЕУ на возраст од 16 и 74 години, при што уделот е најголем во Унгарија (83%), а следат Малта (82%) и Белгија (80%). Кога станува збор за помладата возраст од 16-24 години, од нив 88% се активни на социјалните ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365