Home » Tag Archives: музеј

Tag Archives: музеј

Музеј кој ги чува заборавените звуци

Во светот, постојат безброј видови на музеи, од оние класичните каде што можете да погледнете слики, скулптури и инсталации, па сѐ до оние необичните. Еден таков необичен музеј е онлајн “музејот” кој е посветен на зачувување на звуците. Старите објекти и технологии веќе се наоѓаат во некои музеи, но она ... Read More »

Отворен центар за современа уметност “Арт Скопје“

Во зградата на бизнис центарот „Орка Холдинг“ се отвори Центарот за современа уметност – „Арт Скопје“. По повод отворањето беше претставена изложбата насловена како Долгиот Пат на Пандора Апостолоска Саздовска и Сашо Саздовски и истата ќе трае до 28 февруари следната година. Изложбата се реализира во рамките на непрофитната програма ... Read More »

Ако Фејсбук постоеше во 1914

DDB Париз во склоп на нивниот ангажман за Museum of the Great War (Historial de la Grande Guerre) ја работеа кампањата “Facebook 1914“ каде преку ФБ профилот на Leon Vivien секојдневно ја “доловуваа“ атмосферата од периодот за време на Првата светска војна. На профилот  со месеци секојдневно се објавуваа историски содржини кои Leon Vivien, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365