Home » Tag Archives: огласувачи

Tag Archives: огласувачи

Огласувачите гледаат предност во најавените промени на Фејсбук

Брендовите веќе долго време го третираат Фејсбук како „pay-to-play“платформа Извор: DigiDay Минатата недела Фејсбук ја објави својата најголема промена во алгоритмот за вести досега, која ќе им даде приоритет на содржината од пријателите и семејството наспроти постовите од компаниите. Но, иако издавачите се во паника поради одредена загуба на прометот на ... Read More »

Огласувачите неовластено имале пристап до телефонските броеви на Фејсбук корисниците

Фактот дека огласувачите може да дојдат до телефонските броеви на Фејсбук корисниците не само што е првокласно безбедносно прашање, туку и директно кршење на политиката на користење на податоците на Фејсбук Веќе години наназад, Фејсбук од своите корисници го бара нивниот мобилен телефонски број за да можат да примаат пораки, ... Read More »

Кој им ги продава Вашите податоци на огласувачите?

Во Њујорк Тајмс неодамна е објавена репортажа дека еден од интернет сервисите (Unroll.me) продава анонимни податоци на своите корисници на трети страни. Многу корисници се вознемирија околку ова – но, факт е дека во условите за користење на тој и слични сервиси прилично јасно пишува што прават. Бројни дигитални компании ... Read More »

Истражување за соработката на агенциите со огласувачите

Хрватското здружание на агенции за деловно комуницирање (HURA), во соработка со агенцијата за истражување на пазарот IPSOS, спроведе истражување за соработката на огласувачите со маркетинг агенциите на репрезентативен примерок од високо позиционирани огласувачи во јуни и јули 2016 година. Истражувањето покажало дека 98% од огласувачите користат услуги на маркетинг агенциите ... Read More »

Стручните здруженија за пазарно комуницирање препорачуваат: огласувачите да повикуваат најмногу 4 маркетинг агенции на питчовите

Препораката се однесува на завршната фаза на повиците за учество на конкурс која бара значителен финансиски ангажман, како и ангажирање на човечки ресурси. Скопје,Белград, Љубљана, Загреб, 10.10.2016 – Огласувачите да повикуваат најмногу 4 агенции на конкурсите за избор на маркетинг агенција за нивните проекти. Оваа препорака на Светското здружение на ... Read More »

Пријавите за BalCannes се отвараат на почетокот на јуни

Balcannes

Најдобрите проекти на агенциите оваа година ги избира жири составено од огласувачи BalCannes, регионалната ревија на најдобрите агенциски кампањи, на почетокот на јуни го најавува отварањето на пријавите за петтото издание на BalCannes, кој традиционално ќе се одржи на Викенд Медиа Фестивалот во Ровињ. Иако на официјалната страница на BalCannes ... Read More »

Фејсбук направи две големи промени за да ги задоволи огласувачите

Брендовите долго време се жалеа на веројатноста дека плаќаат на Фејсбук за реклами за кои потоа не се целосно сигурни дека се видени од интернет корисниците. Имајќи го ова во предвид, Фејсбук претстави нова премиум функција со која треба да се ублажи нелагодноста, нудејќи им на маркетерите опција да плаќаат само ... Read More »

Топ 10 огласувачи во САД за 2014 година

AdAge ја објави листата на 200-те најголеми огласувачи во САД за 2014 година. Ранкингот го предводи Procter & Gamble со вкупна проценка од 4,6 милијарди долари инвестирани за огласување, следен од AT&T и General Motors Co. Вкупниот буџет потрошен за огласување на топ 200-те огласувачи во САД изнесува околу 137.8 милијарди ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365