Home » Tag Archives: публицис

Tag Archives: публицис

Оглас за работа во Публицис

Маркетинг агенцијата Publicis One Македонија објавува оглас за вработување на Event менаџер. Сите заинтересирани кандидати се покануваат да ги испратат своите Професионални Биографии (CV-a) најдоцна до 15.08.2018 на следнава е-маил адреса: jobs@publicis.com.mk Read More »

Публицис групацијата го информира целиот свет дека ја лансираа платформата Marcel AI

Marcel ќе ја забрза трансформацијата на Публицис групацијата од холдинг компанија во деловна платформа од 80,000 вработени.    Публицис групацијата[Euronext Paris: FR0000130577, CAC 40] денес и официјално ја лансираше платформата Marcel – именувана според основачот на Публицис Marcel Bleustein-Blanchet –  иновација која базира на можностите на вештачката интелигенција  AI, и која ќе ... Read More »

Публицис објави оглас за три работни позиции

Publicis One Македонија објавува оглас за вработување на: Copywriter Art Director DTP Сите заинтересирани кандидати се охрабрени да ги испратат своите CV-а и портфолија на jobs@publicis.com.mk. Крајниот рок за аплицирање е: 03.05.2018 ЛИНК   Read More »

Mercedes-Benz ја избра Публицис за своја глобална агенција

Mercedes-Benz ја избра Публицис групацијата како своја глобална агенциска мрежа. Publicis Groupe ќе биде задолжена за сите креативни и дигитални кампањи на овај автомобилски бренд. Ангажманот ќе опфати околу 40 пазари ширум светот, не вклучувајќи ги САД, Германија и Кина, со кои ќе  раководат Merklei & Partners, Antoni и BBDO. ... Read More »

Дизел продолжува да ја слави несовршеноста

Продолжението на кампањата на Дизел која ја слави несовршеноста има уште посилна порака. Новата кампања под назив “Keep the World Flawed”, исто како и „Go With the Flaw“ ја креираше агенцијата Публицис Италија и има многу интересна приказна. Погледнете. Read More »

Diesel ја предаде глобалната креатива на италијанскиот Публицис

По само 10 месеци соработка со агенцијата Anomaly, Diesel глобалниот креативен акаунт го додели на агенцијата Публицис Италија Италијанскиот бренд за облека Diesel, познат по своите необични реклами, се збогува со агенцијата Anomaly по само 10 месеци соработка и ја именува агенцијата Публицис Италија да го води нивниот глобален акаунт. ... Read More »

Еве колку изнесуваат вкупните приходи на македонските маркетинг и медиски агенции за 2016 година

Најактивните и најголеми медиски и маркетинг агенции во Република Македонија, во изминатата 2016 година оствариле вкупни приходи од речиси 35 милиони евра  што како вкупен резултат е намалување на приходната страна за околу 320 000 евра во споредба со 2015 година кога истите агенции оствариле вкупно приходи од околу 35,3 ... Read More »

Publicis Groupe ќе воведе AI асистент за подобро поврзување на своите вработени

Publicis Groupe  планира да направи AI (artificial intelligence) помошник за своите 80,000 вработени во преку 200 дисциплини во 30 земји, под името Marcel. Именуван по основачот на групацијата Marcel Bleustein-Blanchet, Marcel е опишан како спој од Alexa, Google for Work платформата, креативната заедница Behance и Kikstarter (овој дел доаѓа од идејата ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365