Home » Tag Archives: саса

Tag Archives: саса

Рудникот САСА ќе стипендира студенти по рударство, геологија и животна средина

Рудникот за олово и цинк САСА во следната учебна година 2018/2019 ќе стипендира 20 студенти на Факултетот за природни и технички науки при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип. Десет студенти од студиската група Рударство и по петмина од студиските групи Геологија и Инженерство на животна средина ќе добиваат годишни стипендии ... Read More »

Потпишан договорот меѓу раководството на САСА и синдикатите за зголемување на платите на сите вработени

Мултиетничкиот синдикат за образование (МЕСО), Сојузот на синдикати на Македонија и Рудникот за Олово и цинк Саса потпишаа спогодба согласувајќи се на понудата за зголемување на платата која што компанијата ја достави до синдикатот на 26ти април. „Многу ни е мило што успеавме да постигнеме пријателски договор со МЕСО, кој ... Read More »

Продолжува поддршката на рудникот САСА на проекти од значење за задницата

На иницијатива на рудникот за олово и цинк САСА,  претставници на менаџерскиот тим на компанијата одржаа консултативен состанок со претставници на локалната заедница. Покрај натамошно унапредување на меѓусебната комуникација и соработка, една од клучните цели на состанокот беше запознавање на САСА со потребите на заедницата, преку активностите и плановите на ... Read More »

САСА постигна рекорд во безбедноста – 365 дена без повреда на работно место

Вработените и менаџментот на рудникот за олово и цинк САСА одбележаа значајно достигнување – 365 дена без повреда на работно место. Претходниот рекорд, регистриран во изминатите 11 години од рестартирањето на рудникот, изнесуваше 210 денови. „Горди сме на нашите вработени за ова достигнување со кое САСА е чекор поблиску до ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365