Home » Tag Archives: стипендии

Tag Archives: стипендии

Вниманието на брилијантните умови не треба да биде одвлечено од студирањето со работење на хонорарна работа

ETH Zurich е еден од најреномираните универзитети во светот. Таму студирал и Алберт Ајнштајн помеѓу 1896 и 1900 година, а потоа и предавал теориска физика помеѓу 1912 и 1914 година. Секоја година, универзитетот доделува стипендии за 50 најистакнати студенти од областа на природните науки и технологијата, сé со цел да ... Read More »

20 (дваесет) стипендии за eвропската едукативна програма за Стратегиски евент менаџмент и одржливи брендови

Приватно научниот институт ИЕГЕ  објавува повик за учество во професионална европска едукативна програма за „Стратегиски евент менаџмент и одржливи брендови”. Единствена од ваков тип, професионалната едукативна програма за ,,Стратегиски евент менаџмент и одржливи брендови” овозможува надоградба на знаењата и професионален развој на маркетинг и евент менаџерите. Еден од најважните приоритети ... Read More »

Стипендии во областа на маркетинг и ПР

За сите кои што се заинтересирани за сопствена едукација, доквалификација или преквалификација во делот на Маркетинг и ПР, Creative Hub организира конкурс за стипендии. Под мотото Маркетинг 360⁰ предизвик заинтересираните ќе имаат можност да одговорат на една маркетинг задача и да освојат една од стипендиите кои ги нуди Creative Hub. ... Read More »

Рудникот САСА ќе стипендира студенти по рударство, геологија и животна средина

Рудникот за олово и цинк САСА во следната учебна година 2018/2019 ќе стипендира 20 студенти на Факултетот за природни и технички науки при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип. Десет студенти од студиската група Рударство и по петмина од студиските групи Геологија и Инженерство на животна средина ќе добиваат годишни стипендии ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365