Tag: судска одлука

Дела кои се целосно изработени со вештачка интелигенција не можат да бидат заштитени со авторски права – одлучи американски суд

Авториските права постојат со јасна цел правно да ја заштитуваат интелектуалната сопственост на луѓето, така што таа не би можела ...