Tag: тестот на Туринг

За следната деценија експертите најавуваат вештачка интелигенција на ниво на човечка интелигенција

Изминатата деценија донесе, меѓу другото, пораст на вештачката интелигенција и виртуелните асистенти, благодарение на што се забрза дигитализацијата и автоматизацијата, ...