Tag: Тиквеш

„Бела вода“ на Тиквеш прогласено за најдобро македонско вино на еден од најголемите европски вински натпревари

На три реномирани интернационални вински натпревари кои изминатиот период се одржаа во Германија, Велика Британија и Австрија, вината на „Тиквеш“ ...

Пет месеци пред годинешниот откуп „Тиквеш“ почна со потпишување на договори со лозарите и има договорен откуп со највисоки цени

Следејќи ја својата долгорочна развојна стратегија која се темели на партнерство со вистинските лозари, винарската визба „Тиквеш“, на пет месеци ...

Page 1 of 8 1 2 8