Home » Tag Archives: трендови

Tag Archives: трендови

Биди оригинален, подобар од другите и дај се` од себе!

Жарко Вељковиќ, креативен директор и претседател на жирито за доделување на националните награди на Србија, KAKTUS 2017, зборува колку пазарот на маркетинг комуникации во Србија е навистина интегриран, кои трендови ќе ја одбележат 2017 година, но и во која мера нашите агенции и клиенти се навистина спремни за храбри и ... Read More »

Татковци во улога на дигитални асистенти во новата реклама на Gillette за денот на татковците

Минатата година идејата на Gillette за денот на татковците, беше да го ‘’узурпира’’ веб пребарувањето со цел татковците на своите синови да им дадат персонализирани одговори на прашањата кои тие ги пребаруваат онлајн. Во 2017 година, со зголемувањето на популарноста на вештачката интелигенција како и развојот на дигиталните асистенти како ... Read More »

Facebook ќе емитува во живо 20 бејзбол натпревари

Twitter нема да биде единствената социјална мрежа која ќе емитува бејзбол натпревари од “Големата Лига.“ Facebook ќе емитува во живо 20 бејзбол натпревари за овогодишната сезона. Комесарот на лигата Rob Manfred ја најави соработката минатиот четврток за време на кварталниот состанок на лигата. Ројтерс пак најави во февруари дека социјалната мрежа ... Read More »

AB InBev – најголемиот светски производител на пиво гледа можности во сегментот –безалкохолни пива

Продажба на безалкохолно пиво

Најголемиот светски производител на пиво AB InBev размислува за проширување на својата продажба во сегментот на безалкохолни пива во текот на следните години.   Неодамнешниот успех на пивото Jupiler 0,0 во Белгија ја поттикна групацијата за преземање на оваа стратегија- извести минатиот петок агенцијата Belga. Во првите 5 месеци од 2017 година, ... Read More »

Неколку дигитални видео трендови кои ја менуваат индустријата

Кога 6 визионерски компании и IAB  се здружија за Digital Content NewFronts во 2013, постоеја 2 фиксирани идеи. Првата дека видео содржините се многу значајни, а втората дека се друго ќе се промени. Растот на огласувачкиот пазар подржан од дигиталните видео содржини – во долга и кратка форма по одредено сценарио или ... Read More »

5 типови на активизам за кои треба да е подготвен секој бренд

Деновиве станува невозможно да се логирате на Facebook или пак Twitter без да погледнете дискусија околу политички теми. Луѓето зачестено започнаа да прават ‘’пауза’’ од социјалните медиуми со цел да ја ограничат својата изложеност на постојаните контрoверзии и социјални теми. Како потрошувач, тешко е да останете неутрални кога скоро секој ... Read More »

Лоша интернет конекција? Погледнете ја новата рекламна кампања креирана неколку години по ‘’Ice Bucket Challenge’’

Што се случува кога се соочувате со лоша Интернет конекција? Ќе задоцнeте со онлајн новостите … а понекогаш тоа ќе се случи дури и неколку години подоцна :) Новата забавна кампања креирана од страна на TBWA\Raad за ‘’Connect Internet in Lebanon’’ ја драматизира забавната идеа со која сака да прикаже ... Read More »

Најлошите предвидувања за технолошките трендови во изминатите 150 години

Постои долга традиција на предвидување на трендови помеѓу научниците, инженерите и индустријалците. Секоја година па и за оваа 2017 година се направија бројни предвидувања за иднината. Bots vs Apps: кој ќе биде победник во 2017? Дали 2017 година ќе биде година во која виртуелната реалност ќе стане широко распространета? Дали ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365