Tag: храна богата со маснотии шеќер сол

Европската комисија сака да ја ограничи изложеноста на децата на рекламирање храна богата со маснотии, шеќер и сол

Комисијата ги охрабрува земјите-членки да го ограничат рекламирањето и достапноста на овие прехранбени производи во образовните институции и пошироко. Европската ...