Home » Tag Archives: Adobe

Tag Archives: Adobe

Adobe креираше огласувачка агенција од 90-тите

Оваа инсталација која се состои од три канцеларии илустрира како нивните нови технологии го прават животот полесен денес Adobe смисли интересна кампања за еден од нивните настани се` со цел ги врати маркетерите назад во времето, во канцелариите во кои биле креирани првите дигитални банери. За таа прилика ангажираа тим ... Read More »

Adobe тврди дека имаат решение за справување со рекламните измами

Експертите за податоци во оваа компанијата, наводно, пронајдоа начин да ги разликуваат вистинските корисници од ботовите Adobe на својот Самит претстави пакет на технологии на кои моментално работат, а можеби најинтересната технологија на која работи оваа компанија е системот кој може да направи разлика помеѓу вистинските луѓе и ботовите и ... Read More »

Adobe со нова услуга ќе го поедностави креирањето на дисплеј рекламите за креативците

За дизајнерите, Adobe Advertising Cloud Creative го отстранува тој здодевен аспект на работата: креирање стотици верзии на она што во основа е иста реклама За многу корисници на интернет, еден од смртните непријатели по нивното корисничко искуство се банерите, така што не е изненадувачки бројот на оние кои се одлучуваат ... Read More »

Adobe предвидува дека технологијата на вештачка интелигенција ќе „созрее“ оваа година

Во најновиот извештај за дигитални трендови, се вели дека три четвртини од компаниите инвестираат во своите дигитални вештини, а 73% од испитаниците велат дека инвестираат во дизајнерски капацитети Истражувањето спроведено од страна на Adobe преку анкетирање на 13.000  маркетинг, креативни и технолошки стручњаци, укажа на некои од клучните дигитални и ... Read More »

40% од потрошувачите посакуваат e-mail пораките од брендовите да бидат помалку промотивни, а повеќе информативни

На потрошувачите им здосадија промотивните e-mail пораки кои не се доволно информативни или се ирелевантни, но сеуште претпочитаат да добиваат е-mail понуди од брендовите во споредба со директната пошта, огласите во мобилните апликации или социјалните медиуми. Ова се заклучоците од најновото истражување на компанијата Adobe, насловено како Adobe Consumer Email ... Read More »

Adobe Advertising Cloud бара начини да го премости јазот помеѓу ТВ и дигиталните медиуми

На Adobe самитот кој деновиве се одржуваше во Las Vegas, Adobe го промовираше e Advertising Cloud, програмска платформа која компанијата тврди дека е првата платформа за менаџирање на рекламирањето низ традиционалните ТВ и дигитални платформи. Дизајнирана за видео Adobe нагласува дека новата платформа ги комбинира карактеристиките преземени од Adobe Media ... Read More »

Сакате да имате посреќни и попродуктивни вработени? Инвестирајте во креативност и дизајн!

Новото истражување на Adobe може да послужи како повик за будење на многу бизниси. Глобалното истражување на Adobe во однос на креативноста укажува дека инвестирањето во креативноста е доста важно. Бројните бенефити од истото се однесуваат на: зголемени приходи, продуктивност, компетитивност итн. Во студијата на Adobe направена врз примерок од ... Read More »

Креативноста се исплаќа: Глобално истражување на Adobe ја поврзува креативноста со силен персонален и професионален успех

85% од испитаниците од САД одговориле дека креативноста ги прави подобри лидери, родители и студенти Пред самиот почетот на Adobe MAX 2016, премиерата на првата креативна конференција на Adobe (ADBE), гигантот објави резултати од глобалното истражување кои покажуваат дека инвестирањето во креативноста има свои видливи бенефити– од повисок приход до ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365