Tag: ALECENSA

Промовиран нов лек на компанијата Рош, ALECENSA® (alectinib) за третман на пациенти со АЛК+ карцином на белите дробови во Македонија

Доследни на својата репутација на глобален лидер во полето на иновативната дијагностика и терапија, тимот на Рош Македонија во чекор ...