Home » Tag Archives: ARCore

Tag Archives: ARCore

Google ја претстави својата нова платформа за проширена реалност ARCore

Ова не е прв пат Google да влегува во светот на зголемена реалност (AR -augmented reality). Компанијата и порано работела на телефонот Project Tango од Lenovо Како одговор на платформата за проширена реалност од Facebook и Apple, Google претстави сопствена опрема за развој на софтвер (SDK) која се нарекува ARCore ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365