Home » Tag Archives: google

Tag Archives: google

Google ќе ги враќа парите потрошени за реклами на сајтови со лажен сообраќај

Google започна да врши поврат на парите на огласувачите и партнерските агенции кои го користеа DoubleClick Bid Manager-oт, откако пронашле докази дека некои од рекламните огласи биле прикажувани на веб страници со лажен сообраќај. Откако информираа стотина партнери за проблемите со лажниот сообраќај, од Google понудија да надохнадат околу 7% ... Read More »

Google и Youtube “најздрави” брендови

Технолошките брендови доминираат на листата на најздрави брендови во светот И покрај соочувањето со казна од 2,4 милијарди евра од страна на ЕУ, и покрај погубното експозе за тоа како заработувале пари на содржина поврзана со тероризам, и покрај истрагата заради избегнувањето данок, Google го завзеде првото место на скалата ... Read More »

Nielsen и Google ги здружија силите на полето на дигиталното огласување

Nielsen минатата недела објави дека се вклучува во Google Marketing Mix Model партнерската програма. Оваа програма овозможува Nielsen да ги собере податоците на Google за искуствата од огласувањето и вложувањето директно од базата на Google, на стандардизиран и прецизен начин. Nielsen и Google сега со заеднички сили ќе им обезбедат ... Read More »

Al Jazeera и Google договорија соработка

Посветеноста на медиската мрежа Al Jazeerа во промоција на иновациите во дигиталното новинарство ја постави помеѓу водечките партнери на Гугл Al Jazeera и Google објавија глобално партнерство, кое и` го донесува најдоброто од технолошките решенија на Гугл на оваа медиска куќа. Од друга страна, целта на Гугл е поттикнување на ... Read More »

Havas ги замрзна сите трошоци за реклами на  Google и  YouTube во Велика Британија

Havas Group U.K. се одлучи за повлекување на инвестициите во Google и  YouTube реклами за своите клиенти откако истите се појавувале веднаш до сомнителна содржина онлајн. “Havas Group U.K. оваа одлука ја донесува во име на своите клиенти како O2, Royal Mail, BBC, Dominos и  Hyundai Kia, каде ги паузира сите реклами ... Read More »

Matt Brittin од Google им се извини на компаниите од индустријата за проблемите со пласманот на рекламите

Matt Brittin, EMEA шеф на Google, објави извинување до рекламната индустријата за проблемите со кои се соочуваат брендовите чии реклами беа поставени до контроверзни содржини на YouTube. Brittin, кој е претседател на EMEA Business and operations, кажа дека Google одлучи да го забрза процесот на разгледување на веќе постоечкитe проблеми ... Read More »

Snapchat се здружува со Foursquare, Facebook и Google креираат нови политики…Мал преглед на медиумските новости

Snapchat ќе го насочи своето локациско таргетирање и геофилтери со помош на податоци од Foursquare. Локацискиот провајдеер за анализа ќе им помогне на геофилтерите на Snapchat во поддршка со податоци кои ќе прикажат каде се прикажуваат рекламите. Претходно компанијата практикуваше користење на геофилтери но со помош на Foursquare преку кориустење ... Read More »

Како Google ќе го *поседува* виртуелниот екосистем

Google не е веќе само пребарувач тој е повеќе од тоа. Сo своите нови импресивни производи и хардвер тој наголемо цели кон  Apple и Amazon. Google најави дека светот се движи од “Mobile First” до “AI First”, па затоа реши да ги спои хардверот и софтверот заедно притоа ставајќи ја ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365