Home » Tag Archives: youtube

Tag Archives: youtube

YouTube тврди дека вештачката интелигенција е подобра од луѓето во елиминирање на екстремистичките содржини

По целата афера, YouTube претстави Al (Artificial intelligence) системи за отстранување на екстремистичка содржина и благодарение на нив 75% од отстранетите видео записи се избришани, пред да биде примено предупредување до нив од страна на луѓето YouTube пронајде решение за да ги смири огласувачите по прашањето за безбедноста на брендот. ... Read More »

Google и Youtube “најздрави” брендови

Технолошките брендови доминираат на листата на најздрави брендови во светот И покрај соочувањето со казна од 2,4 милијарди евра од страна на ЕУ, и покрај погубното експозе за тоа како заработувале пари на содржина поврзана со тероризам, и покрај истрагата заради избегнувањето данок, Google го завзеде првото место на скалата ... Read More »

YouTube има нов изглед, проверете дали ви се допаѓа

YouTube во тест фаза пушти нов, минималистички дизајн, кој можете уште сега да го испробате Интенцијата на Google е сите свои услуги, барем кога е во прашање визуелниот идентитет или она што колоквијално го нарекуваме„веб дизајн“, да ги понуди во унифицирано издание. За тоа веќе некое време постои стандардот Material ... Read More »

Havas ги замрзна сите трошоци за реклами на  Google и  YouTube во Велика Британија

Havas Group U.K. се одлучи за повлекување на инвестициите во Google и  YouTube реклами за своите клиенти откако истите се појавувале веднаш до сомнителна содржина онлајн. “Havas Group U.K. оваа одлука ја донесува во име на своите клиенти како O2, Royal Mail, BBC, Dominos и  Hyundai Kia, каде ги паузира сите реклами ... Read More »

На Youtube секој ден се гледаат милијарда часови видеа

Популарниот сервис на Google, Youtube може да се пофали со податокот дека неговите корисници секој ден прегледуваат вкупно милијарда часови видео содржина која се наоѓа таму. Овај податок го објави самиот Google откако неколку години помина во следење на навиките на користење на неговиот сервис. Во Google исто така напоменуваат ... Read More »

Facebook тестира видео реклами по моделот на YouTube

Facebook тестира реклами за време на емитувањето на видео за понатамошно зголемување на своите приходи следејќи го моделот на YouTube YouTube треба да внимава, Facebook ги испробува новите модели за видео реклами кои се појавуваат во текот на времетраењето на видео содржините на платформата. Овие видео реклами траат околу 20 ... Read More »

Новата реклама на Ikea која ќе го разубави вашиот ден!

Како би изгледал Instagram во 18 тиот век? Мораме да си признаеме на себе дека нашиот свет се промени со зголемувањето на популарноста на апликации како Instagram. Социјалните медиуми станаа неизоставен дел од нашето секојдневие и нашите животи до таа мера што  допреа до секој од нас како никогаш досега. За ... Read More »

Зошто инвеститорите на Facebook, Google и Twitter стравуваат од Snapchat ?

Snapchat ја подобрува својата технологија за реклами, а неговата растечка мрежа на корисници означува и значајна закана за конкурентските мрежи Facebook и Twitter. Snapchat може да ги надмине своите интерни проекции за зголемен приход за оваа година со оглед на брзиот прогрес и проширувањето во бизнисот со рекламирање. На почетокот ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365