Home » Во фокусот » Вип оператор Македонија од октомври со нов извршен директор!

Вип оператор Македонија од октомври со нов извршен директор!

Телекомуникациската компанија оне.Вип го објавува назначувањето на Мислав Галер како нов извршен директор. Тој обврските на новата функција ќе ги превземе од октомври 2017 година и ќе го наследи Димитар Ковачевски кој одлучи да ја напушти компанијата и да прифати нови предизвици надвор од оне.Вип и Кластерот.

Димитар Ковачевски останува во оне.Вип до крајот на годината со цел да помогне во веќе започнатите проекти кои се однесуваат на зацврстување и позиционирање на брендот на  компанијата,  а во исто време да овозможи непречено продолжување на операциите и пренесување на обврските на својот наследник.

оне.Вип ја искажува огромната благодарност до Димитар за неговата работа во компанијата и му посакува многу успех во неговата идна кариера.

Новиот извршен директор на оне.Вип, Мислав Галер доаѓа од позицијата постар директор за големи корисници и е член на менаџерскиот тим на Кластерот Хрватска и Македонија. Со големо искуство во сегментот продажба и извршувањето на раководни функции, Мислав се приклучи на Випнет во 2012г. Долгогодишното искуство на динамичниот хрватски пазар, познавање на бизнис трансформација како и на процесите при спојување на компании и продажни тимови, тој сигурно ќе даде голем придонес за уште посилно позиционирање на оне.Вип на македонскиот пазар.

оне.Вип му посакува добредојде на Мислав како нов извршен директор. Сигурни сме дека со своето големо искуство во оваа област ќе ја направи компанијата уште посилен играч на пазарот.

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365