Home » Digital » Вредноста на Инстаграм проценета на повеќе од 100 милијарди долари

Вредноста на Инстаграм проценета на повеќе од 100 милијарди долари

Инстаграм се зајакнува и на полето на телевизијата да го поттикне својот иден раст, па минатата недела лансираше сопствена IGTV платформа

Инстаграм, кој е во сопственост на Фејсбук, има многу причини да биде задоволен откако неговата вредност е проценета на повеќе од 100 милијарди долари, поради очекувањата дека оваа апликација ќе ја надмине бројката од две милијарди корисници во следните две години.

Страницата за споделување на фотографии рапидно расте, а претходно овој месец ја премина психолошки значајната пресвртница од една милијарда активни корисници. Инстаграм моментално привлекува нови членови побрзо од самиот Фејсбук, особено во САД, каде што Фејсбук стагнира.

Се очекува дека приходите од Инстаграм следната година да ја надминат бројката од 10 милијарди долари, што значи дека оваа платформа ќе донесува околу 16% од вкупните приходи на Фејсбук, во споредба со 10,6% колку што изнесуваше нејзиниот удел минатата година, според податоците собрани од страна на eMarketer.

Голем дел од овие приходи се уште доаѓа од реклами во news feed -от, но Инстаграм се зајакнува и на полето на телевизијата да го поттикне својот иден раст, па минатата недела лансираше сопствена IGTV платформа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365