battlestar-galactica-mk-630x90
Home » Author Archives: Гостинска Статија

Author Archives: Гостинска Статија

Сакаш Heineken, a не знаеш што означува црвената ѕвезда

heineken-red-star

Црвената ѕвезда? Тоа е древен симбол на пивските мајстори. 4-те краци ги претставуваат целосно природните состојки: јачменов слад, вода, хмељ и уникатниот квасец Heineken A-Yeast®. Во средниот век, петтиот крак ја претставувал „непознатата магиjа” за подготовка на пиво. Но повеќе не се потпираме на магија. Ја заменивме со посветено мајсторство ... Read More »

Извештај од Conventa Crossover конференцијата – “Толку блиску, а толку далеку од Македонија“

Место за панел дискусии

Автор: Огнена Ристовска, основач и генерален менаџер на Моментум Инк. На почетокот на оваа недела, имав чест и задоволство да присуствувам и зборувам на Conventa Crossover, конференцијата во свеж, креативен и уникатен формат, и настан кој лесно кажано и донекаде неочекувано, прерасна во highlight на моето лето. Со оглед на тоа ... Read More »

“Native” контент маркетинг

native

Гостински текст на: Митко Цабевски Во денешно време се случува огромна културолошка промена во полето на маркетингот. Тоа може да се забележи доколку погледнете каде ни е насочен фокусот. Излезете од секојдневието на свесното размислување и нурнете се во Вашите емоции. Дадете им вредност на Вашите клиенти, пробајте да зборувате ... Read More »

Развивање на Вашата бренд стратегија

developing-brand-strategy2

Овој текст, Развивање на Вашата бренд стратегија, е дел од 30 дневниот, бесплатен курс за Дигитален Маркетинг. Од социјални медиуми до герила маркетинг, на овој курс ќе бидат покриени сите области од сферата на дигиталниот маркетинг. Регистрирајте се тука и добивајте бесплатни маркетинг лекции директно на Вашиот email. Првата бесплатна ... Read More »

Агенцијата од иднината

the agency of the future

Пишува: Alexandra Bruell, lead agency reporter на Advertising Age “Зимата доаѓа” (Winter is coming). Старите фамилии ги спремаат своите трупи и ја преиспитуваат стратегијата во трката да ја осигураат својата територија пред да упаднат на неа нови и непознати сили. Најдобра опција би можела да биде (повторно) се да се ... Read More »

Хотел Агрополог: Едно поинакво искуство на угостителската удобност

agropolog 2

На 7 км од градот Тетово, а само 29 км од главниот град Скопје, поставен во Полошкиот крај како следен проект под сенката на брендот Агрополог,  “Хотелот Агрополог” претставува еден од  скапоцените детали на хотелиерството во Тетово и околина.  “Во услуга на клиентот!“ е клучниот принцип на развој на бизнисите  ... Read More »

„Животот е комбинација од магија и добра храна.“ А тоа го има во ресторанот Бакал.

Bakal_-_Tetovo

Сакате да избегате од напорното секојдневие? Само на 15 минути од Скопје во тетовското село Брвеница е сместен ресторанот Бакал. Целиот простор нуди максимална интимност, комплетно одделен од се друго надвор, црвени ливчиња на фотинии, раззелените липи, расцветени хортензии, и други растенија и цвеќиња од кои некои и за првпат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365