Home » Digital (page 48)

Digital

Twitter тестира промовирани твитови за “гостинската” верзија на сајтот

Twitter започна со бета тестирање на промовирани твитови и видеа за ‘одлогираната’ верзија на платформата (луѓе кои ги следат твитовите – но не се регистрирани на Твитер), овозможувајќи им на огласувачите нов начин за водење на кампањи за поголема публика од нормалната база на корисници. Како продолжение на проширената можност ... Read More »

Google отвара платформа која ќе ги собере водечките светски театри и оркестри

Се чини дека Google го прошири своето подрачје на интерес и тоа ни помалку ни повеќе, туку на високата култура. Оваа компанија, всушност, започна со работа на база на податоци која се нарекува Сultural Institute. Целта на овај институт е да ги собере реномираните светски оркестри, театарски и оперски куќи, ... Read More »

Нов продукт на Facebook за локален адвертајзинг кој таргетира и следи потрошувачи преку агрегирани податоци

И покрај тоа што неодамна Фејсбук откри дека неговите адвретајзинг продажби се зголемиле за 45% во годината, односно 4.3 милијарди долари во третиот квартал, сепак несомнено е дека би сакал да има поголем удел во маркетинг буџетите на локалните бизниси. Техолошкиот гигант објави дека ќе лансира два нови производи за ... Read More »

Дознајте каква интеракција имаат посетителите со вашата страна

Маркетинг алатка на денот е серија од микро постови кои ги создадовме со цел да ги запознаеме македонските стартапи и маркетинг ентузијасти со интересните алатки од областа на маркетинг индустријата кои секојдневно се користат ширум светот. Алатка #8 Hotjar Да речеме дека сте љубопитни за тоа како вашите посетители всушност ... Read More »

Facebook страница, не е повеќе само забава туку и одговорност

Автор:  Владимир Шапардановски. Денес е тешко да се сретне некоја компанија или обичен бизнис која нема своја Facebook страница. Тоа е добро, така полесно се „доаѓа“ до потрошувачите, редовно се информираат за сите новости и последни случувања на компанијата. Но секогаш тоа оди еден чекор напред, денес на потрошувачите им е ... Read More »

Како најлесно до менаџирање на вашата email маркетинг стратегија?

Маркетинг алатка на денот е серија од микро постови кои ги создадовме со цел да ги запознаеме македонските стартапи и маркетинг ентузијасти со интересни алатки од областа на маркетинг индустријата кои секојдневно се користат ширум светот. Алатка #7 MailChimp Некои маркетери тврдат дека email-от одамна е изумрен или во процес ... Read More »

Како до видео спакувано во сендвич?!

Маркетинг алатка на денот е серија од микро постови кои ги создадовме со цел да ги запознаеме македонските стартапи и маркетинг ентузијасти со интересните алатки од областа на маркетинг индустријата кои секојдневно се користат ширум светот. Алатка #6 Sandwich Video Без разлика дали се обидувате да го позиционирате вашиот бренд ... Read More »

Што ќе значат новите Фејсбук емотикони за маркетерите

Веројатно е дека целосната интеракција на социјалната мрежа ќе се зголеми, додека пак огласувачите ќе можат подобро да ја разбираат нивната публика. Крис Кокс, Chief Product Officer на Фејсбук, минатата недела објави соопштение на својата јавна Фејсбук страна каде го најави почетокот на пилот тестирањето на ‘Реакции’ во Шпанија и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365