Home » Компании

Компании

Adidas и Nike бараат од Трамп да ги укине царините на обувки

Производителите на обувки и нивните дистрибутери Adidas, Nike, Puma и Steve Madden, побараа од американскиот претседател Доналд Трамп веднаш да ги повлече обувките од списокот со стока произведена во Кина која подлежи на дополнителни царински мерки. Трамп на 13 мај и наложи на администрацијата да покрене процедура за зголемување на ... Read More »

Македонија 2025 со нова поддршка за младите таленти во државата

Доделени десет стипендии за талентирани средношколци и студенти Фондот за поддршка на талентирани средношколци и студенти „Таленти денес – лидери утре“ на  меѓународната невладина организација Македонија 2025 им додели 10 стипендии на талентирани млади за тековната 2019 година. Стипендирањето на десетте средношколци и студенти им овозможува континуиран развој на талентот ... Read More »

Освоени 15 награди и повторно златен медал за врвното црвено вино „Барово“ на најголемиот светски вински натпревар „Decanter“

Во конкуренција од над 16.500 вина од целиот свет Вината на „Тиквеш“ и ‘тероар’ вината од новата бренд-платформа „Tikves Chateaux & Domaines“ забележаа одличен успех на еден од најголемите и највлијателни светски вински натпревари – „Decanter“, кој по 16-ти пат се одржува во Лондон. Врвното црвено ‘тероар’ вино „Барово“ од ... Read More »

Strongbow и Apple Bandit – ново природно сајдер освежување од Пивара Скопје

Пивара Скопје воведува нова категорија пијалаци на пазарот Пивара Скопје на пазарот лансираше нова категорија пијалаци – САЈДЕР. Сајдерот е еден од најпопуларните нискоалкохолни освежителни пијалаци во светот. Пивара Скопје лансира два сајдер брендa од портфолиото на Heineken: Strongbow, водечки премиум бренд во оваа категорија во светски рамки, како и ... Read More »

Кирил Колемишевски нов директор на Македонска банка за поддршка на развојот

Кирил Колемишевски е поставен за нов главен извршен директор на Македонска банка за поддршка на развојот АД Скопје. Кирил Колемишевски е именуван за вршител на должност член на Управен одбор – главен извршен директор на банката, информира банката преку Македонската берза. Oдлуката, како што е соопштено, е донесена на седницата ... Read More »

Вкупно 22 награди за вината на „Тиквеш“ на натпревари во Британија, Франција и Швајцарија

Дури 17 вина на „Тиквеш“ се наградени на годинешниот меѓународен вински натпревар – „International Wine Chalenge (IWC)”, кој по 36-ти пат се одржа во Лондон, В. Британија. Поради ригорозната методологија за оценување на квалитетот на вината, овој натпревар меѓу познавачите важи за еден од најпрестижните светски вински натпревари. Годинава на ... Read More »

Македонски Телеком со нова Magenta 1 за сите

Македонски Телеком воведе нова Magenta 1, флексибилна понуда со најдобриот избор на услуги за сите. Во понудата се вклучени повеќе комбинации кои корисниците можат сами да ги изберат преку интерактивната веб страница достапна за сите видови екрани, а со секоја комбинација следуваат дополнителни можности и поволности. Новата Magenta 1 вклучува ... Read More »

South Central Ventures ќе инвестира во косовскиот стартап Labbox и нивниот уникатен едукативен производ за деца

Инвестицискиот фонд South Central Ventures кон своето портфолио го додава и косовскиот едукативен стартап Labbox, со цел да им помогне во лансирањето на пазарот на нивните едукативни комплети за деца. Имено, производите на Labbax претставуваат забавно едукативно искуство, базирано врз соодветни наставни планови, овозможувајќи им на децата да ја изучуваат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365