Home » Маркетинг & Адвертајзинг

Маркетинг & Адвертајзинг

Зошто ‘спориот маркетинг’ станува популарен?

После успехот на ‘спората храна’ и ‘спората телевизија’, сега брендовите се вртат кон ‘спориот маркетинг’ за да помогнат во поправањето на нашите брзи и напорни животи. Оние што се вклучиле на Channel 4 во 21 часот на 29 април, потрошиле три минути буквално гледајќи како се суши боја. Ако тоа не ... Read More »

Хипо и хипертироидизам – Кампања „Многуте лица на тироидната жлезда – Аларм за свест“

Како да ги препознате симптомите поврзани со нарушувањата на тироидната жлезда Нарушувањата на тироидната жлезда имаат многу лица. Секоја состојба е поврзана со различни фактори на ризик, причини и третмани, но нивните симптоми не се специфични и може да биде многу тешко да се идентификуваат и разликуваат од симптомите на ... Read More »

Искрени слогани на светските брендови (трет дел)

Што се случува кога една компанија сака да биде брутално искрена кон своите потрошувачи? Погледнете како звучат слоганите на некои од најголемите светски компании. Дали би им препорачале на вашите клиенти “брутално искрени слогани”? Harley-Davidson Cosmopolitan Gillette iTunes Ikea Best-Buy Victorias-Secret Apple Gatorade KickStarter   Read More »

Искрени слогани на светските брендови (втор дел)

Што се случува кога една компанија сака да биде брутално искрена кон своите потрошувачи? Погледнете како звучат слоганите на некои од најголемите светски компании. Дали би им препорачале на вашите клиенти “брутално искрени слогани”? Maybelline Instagram Wikipedia Lego Old Spice Nike Adobe Acrobat LinkedIn Hallmark Candy Crush Read More »

Искрени слогани на светските брендови (Прв дел)

Што се случува кога една компанија сака да биде брутално искрена кон своите потрошувачи? Погледнете како звучат слоганите на некои од најголемите светски компании. Дали би им препорачале на вашите клиенти “брутално искрени слогани”? Louis Vuitton YouTube McDonalds Subway Pepsi FedEx Starbucks Monopoly Lay’s Urban Outfitters Read More »

McCann Белград и Mastercard® во кампања за вистинските супер херои

McCann Белград во соработка со клиентот MasterCard ја креираа кампањата “Заедно за куќа која ја заслужува секој суперхерој”, чија цел е да се соберат средства за изградба на NURDOR родителска куќа. Избирање на една, вистинска цел зад која би застанале, обично не е лесно, бидејќи има многу теми кои го ... Read More »

Што ги инспирира македонските „фуд-блогери“?

Fat Kitchen, Dave’s Kitchen, Cooking with Branko и Natali Cooking во интересен предизвик за готвење Кога готвењето станува секојдневие, често му недостасува предизвик. Иако на интернет секојдневно среќаваме голем број рецепти, често не можеме да бидеме 100% сигурни во резултатите, па потребна ни е препорака од некој на кого му ... Read More »

Познатиот бренд ангажираше модел без преден заб и ги воодушеви сите

Моделот без предниот заб треба да ги претставува сите реални, природни жени. Луѓето од целиот свет беа воодушевени кога ланецот на облека Примарк ги претстави своите нови модели на костими за капење со манекенка на која и недостасува преден заб. На фотографијата се прикажани два модели, Симон Лу и плус-сајз ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365