Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 20)

Маркетинг & Адвертајзинг

Успех за кампањите на Coca-Cola Company, Koncern Bambi и Ahold Delhaize на вториот Effie Awards Србија

На вториот фестивал Effie Awards во Србија, во конкуренција на вкупно 49 пријавени проекти, кампањите на компаниите Кока-Кола и Бамби, потпишани од страна на McCann Белград во соработка со UM Белград, освоија бронзени признанија за ефикасност и постигнување на бизнис резултати, додека кампањата на компанијата Ahold Delhaize е финалист во ... Read More »

Доделена наградата PRO PR Infigo во Белград

Комисијата за PRO PR наградите, на неодамна одржаната конференција, и` ја додели наградата PRO PR Infigo на Марија Вичиќ која се доделува на поединци кои посебно придонесуваат за развојот на комуникациската индустрија. Наградата беше доделена во Белград од страна на Даниел Колетиќ, организатор на PRO.PR конференцијата. При доделувањето на наградата, ... Read More »

Како објавите на социјалните мрежи станаа профитабилен бизнис

Наскоро нема да има компанија која не користи услуги од инфлуенсери за промовирање на своите брендови и производи Социјалните мрежи го променија начинот на кој комуницираме, но и на кој ги конзумираме информациите и рекламите. Покрај традиционалните реклами, кои се очигледни реклами, одеднаш се појавија и објави за кои на ... Read More »

Четири начини како да изградите свој личен бренд на Инстаграм

Додека ја градите својата кариера, не заборавајте да потрошите некое време размислувајќи за Вашиот личен бренд. Треба да се запрашате: Што сакам да кажам? Кој е најдобриот начин да се претставам на светот? Некои луѓе успеваат успешно да отворат свој бизнис, додека други не успеваат. Како? Инстаграм не е никаков ... Read More »

Што не треба да ставaте на Вашиот профил на LinkedIn

LinkedIn е специфична социјална мрежа каде што вашиот профил, всушност, претставува еден вид личен веб-сајт каде што се претставувате себеси во бизнис светот преку детали од кариерата. Во суштина, Вие всушност ги продавате своите услуги на работодавците преку вашата кариера, а со поседување на силен профил на LinkedIn, Вие имате ... Read More »

Интернет сервиси за email маркетинг

  Градењето и одржувањето на вашата листа можете да го вршите рачно. На почетокот тоа изгледа лесно, но како што ќе се зголемува бројот на членови, така оваа обврска станува сложена и полна со грешки. Екстремно е истоштувачки и кога електронскиот весник периодично се испраќа до огромен број на читатели. ... Read More »

Информативниот седмичен билтен на “Њујорк тајмс” испраќа само позитивни вести

Со цел да ги издвои позитивни вести од мноштвото на негативни секојдневни приказни, Њујорк Тајмс испраќа специјализиран newsletter неделно Њујорк Тајмс лансираше нов newsletter кој ги издвојува само позитивните приказни и еднаш неделно им ги испраќа на своите претплатници. Идејата е дека позитивните приказни се губат во морето на негативни ... Read More »

Агенцијата Ogilvy со нова организациска структура и визуелен идентитет

Агенцијата Ogilvy најави темелно преструктуирање и ребрендирање, правејќи ја на тој начин најголемата трансформација во 70-годишната историја на агенцијата. Во објаснувањето на таквиот потег, извршниот директор Џон Сеферт, изјави:  “За да ги задоволиме променливите потреби на нашите клиенти, преземаме храбар чекор во редефинирање на нашата компанија и изградба на нов ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365