Home » Tag Archives: twitter

Tag Archives: twitter

Твитер – помеѓу чеканот и наковалната

Пред неколку години сите беа оптимисти дека социјалните мрежи ќе овозможат цивилизиран политички дијалог каде секој може да се вклучи со свое мислење и коментар. Facebook, Twitter и Google и до ден денес тврдат дека целта им е токму тоа – да дадат глас на сите во светот. Меѓутоа, од ... Read More »

Twitter објави нови алатки кои ја спречуваат злоупотребата на податоци

Twitter најави дека има намера да го ограничи степенот на злопупотреба на мрежата. Ови новости доѓаат по големите критики околу злоупотреба на неговата платформа и неуспехот да пронајде купувач по бројните гласини кои се шират со месеци. Twitter најави 3 големи главни измени кои ќе бидат промовирани во следните неколку ... Read More »

Улогата на социјалните медиуми во “празничниот маркетинг”

Новите податоци укажуваат дека еден од три купувачи за време на празниците е под влијание на вашиот онлајн маркетинг. Sprout Social погледна во примените и испратените пораки на 15 бренда на Instagram, Facebook и Twitter. Еве ги и заклучоците: Оваа празнична сезона, 3,140 пораки на социјалните медиуми се очекуваат да ... Read More »

Зошто Snapchat ќе го позајмува моделот на кабелска телевизија?

Mоделот на кабелска ТВ може да се појави на Интернет, доколку информациите од минатата недела околу еден можен модел за лиценцирање на Snapchat се вистинити. Според нив, издавачите ќе примаат надомест за лиценцирање за нивната содржина на Snapchat Discover , наместо да прават продажба на реклами семите  и притоа ќе добиваат ... Read More »

Twitter го згасна Vine после 4 години

Vine нема да биде бесконечна ‘’јамка’’ за Twitter :) Точно пред 4 години Twitter го купи Vine за  $ 30 милиони, но нивната врска во оваа последна година комплетно избледи.  Преку блог-пост, Twitter откри дека е во тек затворање на оваа видео апликација во следните неколку недели. Корисниците ќе бидат ... Read More »

Во што Nike надминува брендови како Apple и Adidas

Ratonal Interaction, дигитална маркетинг агенција со седиште во Seattle, минатиот месец објави истражување во кое открива дека 67% од корисниците на Twitter ( од кои 310 милиони корисници на дневна основа) ја користат платформата за корисничка поддршка. Во исто време околу 93% од брендовите не одговараат доволно на ваквите активности/барања ... Read More »

Twitter ја откри новата ‘See What’s Happening’ кампања со која сака да се зацврсти како главна социјална мрежа за вести

Генералниот маркетинг директор на Twitter Лесли Берланд ја откри најновата адвертајзинг кампања на социјалната мрежа, истакнувајќи дека компанијата сака да ги расчисти сите недоразбирања околу тоа за што е таа наменета. Не е тајна дека Twitter се мачи да ја зголемува својата корисничка база во изминатите неколку години, но во ... Read More »

Twitter им овозможува на огласувачите да таргетираат според употреба на емотикони

Twitter сака да ги направи емотиконите новите клучни зборови. Баш на време за “Светскиот ден на емотиконите” кој се одбележува следниот месец на 17 јули, Twitter лансира нов начин за огласувачите да таргетираат корисници, и тоа преку твитањето на одреден емотикон или стапувањето во интеракција со твитови кои содржат некој емотикон. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365