Home » Extra 5 » Винаријата Сковин со нов извршен директор

Винаријата Сковин со нов извршен директор

По заминувањето на Перо Моцан за нов Извршен Директор на винаријата Сковин АД е назначен  Тодор Сејзов.

???????????????????????????????

Тодор Сејзов

 

Сејзов е дипломиран економист и има долгогодишно искуство на управувачката позиција Директор на продажба во Лотарија на Македонија.

Новата функција е уште еден нов, голем предизвик во мојата професионална определба. Македонија  има огромен потенцијал за развој на винскиот сектор како во рамките на нашата земја така и во регионот па и пошироко. Секако дека Сковин е веќе докажан бренд  и подолг период извезува вино во Европа, Русија, Јапонија и Канада. Пробивањето на нови пазари и запознавањето на културата и навиките на тамошното население ни дава дополнителен стимул и желба за работа и адаптирање на нашиот финален производ во согласност со барањата и потребите на крајниот конзумент. Во моментов сме во преговори за проширување и освојување на поголем дел од Кинескиот пазар. Во однос на домашниот пазар новина е соработката со нашиот нов дистрибутер Гемак“ – вели Сејзов.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365