Home » Во фокусот » AdAge ги додели наградите за најдобрите мали агенции

AdAge ги додели наградите за најдобрите мали агенции

Како што верувам Ви е добро познато, најголемиот глобален медиум за маркетинг индустријата, AdAge, традиционално во ова време од годината ги вреднува активностите на условно кажано “малите агенции” ширум САД и го доделува лауреатот Small Agency of The Year.

Минатата година за прв пат го споделивме исходот од овој избор на Маркетинг365, кога имавме задоволство да информираме дека хрватската агенција Bruketa&Žinić OM го доби признанието “International Small Agency of The Year“, единствено за кое може да конкурираат агенции надвор од САД.

Small Agency of the Year

Во овогодинешниот избор на жирито кое е составено од уредниците и новинарите од AgAge како и од угледни претставници од индустријата за најдобра независна мала (агенција која е потполно независни или не е во мнозинска сопственост на некоја мрежа или холдинг на агенции) е прогласена агенцијата Muhtayzik Hoffer од Сан Франциско чиј тим брои само 35 професионалци кои остварија пораст на приходите од дури 30% во споредба со лани, работејќи за клиенти како HP, Gallo Spirits, the Golden State Warriors и Netflix.

За најдобра интегрирана кампања, наградата ја собра агенцијата Heat, исто така од Сан Франциско за кампањта “Madden NFL 25” за EA Sports.

Овогодишни лауреати на признанието “International Small Agency of The Year” се агенцијата Deportivo од Стохлом, Шведска.

Целата листа на наградени мали агенции, во продолжение:

SMALL AGENCY OF THE YEAR

GOLD: Muhtayzik | Hoffer, San Francisco
SILVER: Proof Advertising, Austin, Texas

CAMPAIGN OF THE YEAR — INTEGRATED

GOLD: “Madden NFL 25” for EA Sports, Heat, San Francisco
SILVER: “The 4 to 9ers” for Subway, Content & Co., Los Angeles

CAMPAIGN OF THE YEAR — DIGITAL

GOLD: “The Most Powerful Arm” for Save Our Sons, Reactive, Brooklyn, N.Y.
SILVER: “98 Days to Shine” for ESPNW, Concept Farm, New York

CAMPAIGN OF THE YEAR — B-to-B

GOLD: “Are You Built For It?” for Caterpillar, Simantel, Peoria, Ill.
SILVER: “Run, Business, Run!” for Symantec, Godfrey Q, San Francisco

CAMPAIGN OF THE YEAR — PRO BONO

GOLD: “The Children Not Work” for Advertisers Without Borders, Coupe Buenos Aires, Buenos Aires, Argentina
SILVER: “Zooglies” for Lincoln Children’s Zoo, Bailey Lauerman, Omaha, Neb.

BEST AGENCY CULTURE

GOLD: Roundhouse, Portland, Ore.
SILVER: Safari Sundays, New York

1-10 employees

GOLD: Odysseus Arms, San Francisco
SILVER: Good Solutions, Pasadena, Calif.

11-75 employees

GOLD: Tiny Rebellion, Santa Monica, Calif.
SILVER: Pitch, Culver City, Calif.

76-150 employees

GOLD: Brooklyn Brothers, New York
SILVER: Red Tettemer OConnell + Partners

Northeast

GOLD: DiMassimo Goldstein, New York
SILVER: Concept Farm, New York

Midwest

GOLD: Lindsay, Stone & Briggs, Madison, Wisc.
SILVER: The Distillery Project, Chicago

Southeast

GOLD: Bohan, Nashville, Tenn.
SILVER: iStrategyLabs, Washington D.C.

Southwest

GOLD: Nomadic Agency, Scottsdale, Ariz.
SILVER: nFusion, Austin, Texas

West

GOLD: A2G, Los Angeles
SILVER: Standard Time, Los Angeles

Northwest

GOLD: Swift, Portland, Ore.
SILVER: Creature, Seattle

International

GOLD: Deportivo, Stockholm, Sweden
TIE FOR SILVER
SILVER: +Castro, Buenos Aires, Argentina
SILVER: Volcano, Johannesburg, South Africa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365