Home » Author Archives: Dani (page 5)

Author Archives: Dani

Колку сме среќни?

Најсреќните држави се Фиџи (92), Колумбија (87), Филипини (84), Мексико (82) и Виетнам (77). Најмалку среќни се Иран (5), Ирак (7) и Украина (индекс 8)   Gallup International End Of Year Survey е традиционално истражувањето кое се спроведува уште од 1977 година и е водечки глобален барометар за глобалната среќа, ... Read More »

25 години УСАИД во Македонија

25 години вистинско пријателство со македонските компании – создавање и поддршка на силни и конкуренти учесници на локалниот и меѓународниот пазар Американската агенција за меѓународен развој во Македонија, УСАИД, годинава ја одбележува 25 – годишнината од работата во Македонија. Во рамките на изминатиот четвртина век, УСАИД, во партнерство со македонските ... Read More »

Заканата со нуклеарна војна е во согласност со правилата за користење на Твитер

Американскиот претседател Доналд Трамп го користи Твитер за речиси сите објави, па така и да се закани со војна кон Северна Кореја, а Твитер не планира да го спречи тоа Познато е дека Доналд Трамп, веројатно најмалку конвенционалниот претседател на САД во историјата, е голем љубител на Твитер. Оваа социјална ... Read More »

Фејсбук објави кои беа најпопуларни теми во 2017 година

Фејсбук објави кои теми привлекоа најмногу внимание во 2017 година. Во повеќе случаи се покажа и како милиони луѓе им помагаат на други Меѓународниот ден на жената оваа година беше најпопуларна тема на Фејсбук, околу која се собраа двојно повеќе луѓе од минатата година – како се одбележа овај посебен ... Read More »

Во 2017 година дигиталните медиуми ја надминаа телевизијата и го превземаа приматот во приходите од огласување

Во светот во 2017 година, брзо растечкото огласување на интернет за прв пат генерираше повеќе приходи отколку традиционално најсилниот медиум, телевизијата Според податоците на истражувачката куќа Magna, во сопственост на маркетинг компанијата IPG Mediabrands, 2017 година беше преломна за огласувачката индустрија. За прв пат оваа година, беше забележано дека компаниите ... Read More »

Фејсбук признава дека социјалните мрежи можат да бидат лоши

Истражувањата покажуваат дека начинот на кој се користат социјалните мрежи е од клучно значење за тоа како корисниците ќе се чувствуваат и какво ќе биде нивното ментално здравје Бројни експерти и истражувања укажуваат дека премногу време поминато на социјалните мрежи може негативно да влијае на луѓето. Но, кога такво нешто ... Read More »

Adobe истражување: 62% од брендовите до 2022 година своето програматско огласување ќе го вршат интерно

52% од испитаниците од категоријата брендови и 56% од категоријата агенции, веруваат дека програматското огласување ќе го престигне ТВ како најважен сегмент од нивната огласувачка стратегија во наредните три до пет години Најголем дел (62%) од брендовите својот медиски закуп ќе го вршат интерно до 2022 година, доколку им веруваме ... Read More »

Гугл против негативните рецензии за работодавците од страна на поранешните вработени

Google со промена на правилата кои се однесуваат на Google Maps конечно започна пресметка со незадоволните поранешни вработени, кои често пишуваат лажни негативни рецензии за своите некогашни работодавци Како што се чини, Google започна процес на спречување на поранешните вработени во обидите за евентуално оцрнување на некогашните работодавци со пишување ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365