Home » Истражувања (page 2)

Истражувања

Паметни телефони ќе користат дури 66% од корисниците во 2018 година

Во 2018 година, 66% од луѓето во 52 земји* ќе поседуваат паметен телефон, споредено со 63% во 2017 година и 58% во 2016 година, според Предвидувањата за мобилното рекламирање Mobile Advertising Forecasts 2017 објавено денес од медиската агенција Зенит (Zenith). Брзата експанзија на паметни телефони низ светот, која го трансформираше ... Read More »

Инфографик: Што „пали“ (а што не) за брендовите на Фејсбук

Дури и за најискусните маркетери, Фејсбук понекогаш може да изгледа како недостижна платформа. Како да се креира содржина која не само ќе допре до широката публика, туку ќе ја поттикне и нивната вклученост? Со цел да помогне да декодираме што „пали“, а што не, агенцијата за маркетинг на социјалните мрежи ... Read More »

Истражување: Повеќето блогери не се задоволни од својата заработка!

За 29% од блогерите, креаторите на подкасти и видео содржини, креирањето на интернет претставува единствен извор на приходи Американската медиска компанија Social Media Examiner е првата која започна истражување Creator Monetization Report 2017 во кое се вклучени бројни креатори на подкасти, блогови и видео содржини и се заинтересира како тие ... Read More »

“Младите се поумни отколку што им признаваме!“

Еден обичен избор помеѓу два одговори може да каже многу за еден човек, или во случајот на ова истражување, за една цела генерација. 9GAG во соработка со истражувачката куќа GfK, спроведоа студија користејќи едноставен “Што би радо направил?“ прашалник, во кој успешно прибраа 134,694 одговори на младите во старосната група ... Read More »

Snapchat е двојно повеќе популарен од Instagram помеѓу американските тинејџери

Инвестициската компанија Piper Jaffray спроведе истражување помеѓу американските тинејџери за нивните омилени социјални мрежи, а 47% од нив рекле дека тоа е Snapchat Инвестициската компанија Piper Jaffray го објави својот годишен извештај „Taking Stock With Teens“ во кој ја истражи употребата на социјалните мрежи помеѓу тинејџерите во 44 американски држави, ... Read More »

Еволуцијата на 13 познати логоа

Погледнете како низ годините еволуирале логоата на некои од најпознатите светски брендови „Еден од најдобрите начини за да ги привлечете корисниците е да имате солидно, јасно лого“, се наведува во истражувањето на маркетинг агенцијата за истражување C+R. Но, како да одлучите дали треба да го промените своето лого? На некои ... Read More »

Вештачката интелигенција егзистенцијална закана за новинарството

Вештачката интелигенција веќе влезе во светот на новинарството, а со понатамошен развој би можела да стане „егзистенцијална закана“ за новинарите, соопшти американскиот институт Future Today во најновата студија. Институтот наведе дека постојат организации кои веќе ја користат вештачката интелигенција за пишување на новинарски статии врз основа на податоците, како што ... Read More »

Листа на најавтентични брендови

Компанијата Cohn & Wolfe спроведе анкета во која учествувале повеќе од  14 000 испитаници од 14 земји  (Бразил, Франција, Хонг Конг,Индија, Индонезија, Италија, Кина, Германија, САД, Сингапур, Шпанија, Шведска, Обединети Арапски Емирати и Велика Британија). Испитаниците ги наведувале имињата на најавтентичните брендови. Листата на најавтентични брендови ќе биде објавена на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365