Home » Истражувања (page 3)

Истражувања

Adobe истражување: 62% од брендовите до 2022 година своето програматско огласување ќе го вршат интерно

52% од испитаниците од категоријата брендови и 56% од категоријата агенции, веруваат дека програматското огласување ќе го престигне ТВ како најважен сегмент од нивната огласувачка стратегија во наредните три до пет години Најголем дел (62%) од брендовите својот медиски закуп ќе го вршат интерно до 2022 година, доколку им веруваме ... Read More »

ЕУ: Секоја шеста компанија продава преку Интернет

Во ЕУ, 16% од компаниите со најмалку десет вработени во 2016 година добиле нарачки преку веб-сајт или апликација, било од поединци, било од други компании. Речиси сите овие компании продаваат во својата земја, нешто помалку од половина во ЕУ, а нешто повеќе од една четвртина и надвор од ЕУ. Уделот ... Read More »

Која е генерација Z? Како тинејџерите ја конзумираат содржината

Под стрес, глобални, внимателени, флуиден идентитет, бунтовници, технолошки “домородци”- ова се само некои од поимите со кои се опишува генерација Z Генерално се дефинира како генерација родена приближно помеѓу 1996 година до 2011 година и оваа генерација го сочинува 25% од населението во светот, а наскоро ќе ја надмине втората ... Read More »

Колку заработуваат најголемите компании за една секунда?

Најновиот инфографик на TitleMax ја прикажува нето-добивката остварена во секунда на најпрофитабилните американски компании од „Fortune 500“. Компанијата Apple во една секунда заработува 1.444,7 долари и се наоѓа далеку пред сите останати компании, па така „Alphabet“ (Google) е дури на петтото место со заработка од 615,96 долари, додека „Microsoft“ е ... Read More »

Воведувањето на задолжително еднообразно пакување би можело да донесе големи загуби во индустријата на пијалоци, грицки и слатки

Се зголемува стравот дека воведувањето на еднообразното пакување може да стане нов чекор во борбата против дебелината Некои од најголемите светски брендови, меѓу кои и Coca-Cola и Kraft, би можеле да се соочат со удар по нивното работење вредно милијарди долари, доколку прописите за еднообразно пакување се прошират од тутунската ... Read More »

Седум разлики помеѓу милениумците и генерацијата Z

Денешните деца имаат многу повеќе заеднички работи со нивните врсници ширум светот, отколку со возрасните со кои се опкружени Можеби се прашувате кој ја сочинува генерацијата Z? Одговорот е дека во нив спаѓаат сите оние кои се родени 1995 година и подоцна. Всушност, тоа е генерацијата која ги наследи милениумците. ... Read More »

50 најпривлечни компании за креативците

Платформата Working Not Working ја издаде својата годишна листа на компании за кои креативците би „убиле“ за да добијат постојана работа Онјалн платформата за поврзување на креативци Working Not Working ја издаде својата четврта годишна листа на најпосакувани работодавци за кретивците, насловена Companies Creatives Would Kill to Work for Full ... Read More »

Растат вложувањата на најголемите светски огласувачи

Извештајот на магазинот AdAge за најголемите светски огласувачи за 2017 година покажува голем раст на вложувањата во Кина Според најновото истражување на американскиот магазин AdAge, 100-те најголеми огласувачи во светот ги зголемиле своите вложувања во маркетинг за 3,4% во 2017 година, на вкупна сума од 267 милијарди долари. Но, вистинскиот ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365