Home » Во фокусот (page 2)

Во фокусот

Њујорк Тајмс рекламира на Фејсбук упатство за гаснење на профилите на оваа најголема социјална мрежа

Од редакцијата велат дека се занимаваат со оваа платформа бидејќи голема компанија со невообичаено голема моќ е фатена во средиштето на веројатно најголемите прашања на денешницата – приватноста и мешање во политиката Познатиот весник Њујорк Тајмс му плаќа на Фејсбук да објави водич за корисниците како да го избришат профилот ... Read More »

Македонски портали со најмногу објави и најголем engagement на Фејсбук

Сервисот Statistika.mk, овозможува преглед на податоци од, во моментов, 239 веб портали вклучени  во сервисот (не се вклучени сите македонски портали, но бројот постојано се зголемува) меѓу кои и бројот на објавени артикли по час во последните 12 часа, вкупен број на објавени артикли по медиум во последните 3 дена ... Read More »

4 Причини зошто вашиот маркетинг треба да e усогласен со GDPR регулативата

GDPR е најголемата законска промена на дигиталната ера. Во продолжение прочитајте кои се 4те причини поради кои вие би требало да поминете GDPR обука и да го усогласите вашето работење со оваа регулатива од Европска Унија. #1 Високи казни За неприменување на одредбите кои произлегуваат од Законот за заштита на ... Read More »

Гардијан се приклучи во борбата против пластиката со биоразградлива амбалажа од компири

Гардијан е првиот британски национален печатен медиум кој целосно ќе премине на биоразградлива амбалажа за својот весник, содадена од скроб од компири, наместо досегашните пластични кеси. Оваа одлука Гардијан продолжува по стапките на сличните иницијативи на издавачите The New Internationalist и National Trust кои целосно ја отфрлија пластиката од своите ... Read More »

Ford и во 2019-та продолжува со иновации како изминатите 118 години

И 2019 година, според сите очекувања, ќе биде година на технолошки иновативни решенија во автомобилската индустрија. Од автономните возила до најиновативниот предлог на компанијата Ford, да се елиминираат сообраќајните семафори, односно да се отстапи место на технологијата која овозможува комуникација меѓу самите возила. Експертите од Ford наведуваат дека со помош ... Read More »

Bosch со нов, модерен тон на комуникација во кампањата “Live like a Bosch”

Германската технолошка куќа со традиција од над 130 години има значително различен тон на комуникација Bosch, германска компанија за инженеринг и електроника, го претстави новиот слоган и кампања минатата недела на CES во Лас Вегас, со жива мелодија и приказ на светот каде што е полесно да се живее благодарение ... Read More »

Фејсбук ќе инвестира 300 милиони долари во новинарството

Управата на социјалната мрежа Фејсбук соопшти дека ќе инвестира 300 милиони долари во следните три години во различни проекти од областа на новинарството, за подобрување на информирањето на локално ниво, кое е особено погодено од дигиталната револуција  “Ќе продолжиме да се бориме против лажните вести (fake news), дезинформациите и информациите ... Read More »

Азиско-пацифичкиот регион на чело со глобалниот раст на вложувањата во огласувањето

Глобалното вложување во дигитални медиуми годинава ќе порасне за 12%, достигнувајќи вредност од 254 милијарди долари, според истражувањето на Dentsu Aegis Network Се очекува дека растот на глобалното вложување во огласување во 2019 година да достигне 3,8%, што е изнесува 625 милијарди долари, а некои пазари во азиско-пацифичкиот регион, особено ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365