Home » Во фокусот (page 335)

Во фокусот

Imago прогласена за Агенција на годината во Хрватска

Во склоп на “Денови на комуникациите”, централниот национален фестивал за маркетинг комуникации, прогласени се победниците во натпреварувањата IdejaX и Mixx. За натпреваувњето IdejaX во кое се наградуваат најкреативните проекти реализирани во сите видови на медиуми, вкупно беа пријавени 123 проекти, од страна на 36 агенции и 74 огласувачи. Престижната титула ... Read More »

“Мини киоск за макси насмевка”

Агенцијата Ogilvy & Mather Берлин, во склоп на кампањата за промоција на мини Кока-Кола лименките поставија повеќе минијатурни киосци во неколку градови низ Германија каде се продава кока кола во мала лименка но и неколку други минијатурни “слатки“ производи. Досегашните бројки велат дека овој начин на продажба се покажал како ... Read More »

Денеска во Ровињ почнуваат “Денови на комуникациите“

(РЕГИОН) – Во Ровињскиот хотел “Лоне“ денеска почнуваат “Денови на комуникациите“ – националниот хрватски фестивал за огласување на кој се очекуваат повеќе од илјада учесници од Хрватска и регионот. Фестивалот ќе нагости и некои од водечките светски маркетинг стручњаци како Крис Хоет, Јулија Бурнштајн, Мирко Илиќ, Славимир Стојановиќ, Дитмар Дамен ... Read More »

Според билбордите, кај нас сѐ уште има избори

За одредени рекламни кампањи, како што се наградни игри и политички кампањи, постојат законски обврски со утврден период за нивно отстранување по завршувањето на настанот и тие мора да бидат испочитувани целосно од страна на рекламните агенции. Низ градските улици често се забележуваат реклами на билборди и плакати со кои ... Read More »

Основано првото македонско движење за поддршка на креативноста !

Поттикнување и поддршка на талентот и креативноста кај младите во функција на создавање силни национални брендови е клучната цел на новото движење кое го носи името на еден од основоположниците на современата македонска креативна и маркетинг индустрија – Иво Лауренчиќ. На основачкото собрание на Движењето за поддршка на креативноста – ... Read More »

Кока-Kола го смени начинот за исплаќање бонуси на агенциите со кои соработува

Како што пренесува AdAge, Кока-Кола го промени начинот по кој одсега ќе ги плаќа бонусите и плаќањата кон агенциите, при што ќе стимулира проекти кои се нови и револуционерни. Како што изјави Сара Армстронг, светската директорка на Кока-Кола за соработка со огласувачки агенции: “Компанијата ќе го примени правилото “70-20-10“ сеуште ... Read More »

Македонија ќе се рекламира на Гугл за 514 илјади евра

Македонија ќе се промовира преку клучни зборови на најголемиот интернет пребарувач – Гугл. За промоцијата, генералниот секретаријат на Владата склучи договор со фирмата Google Hrvatska doo, Google Croatia Ltd. За рекламирањето на интернет пребарувачот државата ќе инвестира околу 514 илјади евра (31.614.800 ден). Договорот со хрватската компанија е склучен на ... Read More »

Кои се 10-те најомилени брендови на мајките?

Ако се верува на најновото истражување на  YouGov BrandIndex  во кое изминатиов Април беа испитани 5000 мајки околу нивните ставови и преференци за 1250 водечки брендови, DOVE е брендот кој најмногу е прифатен и сакан од мајките ширум светот. Во продолжение погледнете ја листата на топ 10 брендови кои се најомилени на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365