Home » Extra 5 » Фејсбук кога ќе порасне сака да стане AliExpress

Фејсбук кога ќе порасне сака да стане AliExpress

Пред 2 часа, Фејсбук испрати соопштение дека почнале да тестираат нов начин на кој корисниците на мрежата ќе може “да откриваат“ и “да купуваат“ производи директно на ФБ.

Од компанијата велат дека решиле да тестираат ново “Buy“ копче кое ќе им помогне на бизнисите да генерираат продажби преку Фејсбук користејќи го News Feed-от и FB страниците (Fb Pages).

Ова „Buy“ копче е планирано да се додава на ФБ ads и постовите на FB страните и преку него корисниците на Фејсбук ќе може “..сигурно и безбедно..“ да купуваат производи директно од бизнисите без притоа да го напуштаат Фејсбук.

Еве како изгледа новата опција во тест фаза, засега достапна за ограничен број на бизниси од САД :

FB Buy button

Ова е уште еден доказ во прилог на тврдењето дека Фејсбук се повеќе се насочува кон ecommerce (се сеќавате на експериментите со  Donate Button, buy tickets итн..) , нешто што неодамна почна да го прави и Твитер кој пред неколку дена промовираше слична опција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365