Home » Extra 5 » Фејсбук овозможи таргетирање по специфични модели на смартфони и таблети

Фејсбук овозможи таргетирање по специфични модели на смартфони и таблети

Фејсбук објави дека одсега на адвертајзерите ќе им овозможува да поставуваат таргетирани реклами по специфични модели на смартфони и таблети. Новите параметри по кои ќе може огласувачите да таргетираат овозможува да се избере не само посебен мобилен оперативен систем туку и уникатен уред со посебни карактеристики.

Исто така фејсбук ќе овозможи да се таргетираат и уреди по специфична конекција на интернет (дали се конектирани преку Wi-FI, 3/4G и сл.)

Ова на адвертајзерите ќе им овозможи да бидат уште “поточни“ во сервирањето на огласите за релевантна публика и со тоа да ја зголемат успешноста на своите кампањи.

FB targetiranje novi opcii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365