Home » Extra 5 » Кој ова, кој она…Зукерберг пак за Македонија!

Кој ова, кој она…Зукерберг пак за Македонија!

Веројатно веќе чувте дека Марк Зукерберг деновиве е “малку“ во невоља после скандалот со компанијата „Кембриџ Аналитика“ која велат им користела податоци од Фејсбук за да прави стратегии и “бељи“ во корист на своите политички пулени.

Марк вика: “сега и јас разбрав, илегално го правеле тоа“…..а пред една недела си продаде така малку поголемо делче од акциите кои ги поседува во Фејсбук…дур држат цена се разбира :)

Вчера напиша статус  во кој се обиде да ја прераскаже целата работа, како почнала и како се развивала (еве читнете ТУКА), а после тоа отиде и на интервју во CNN, во емисијата CNNMoney’s да одговори на некое прашање од новинарката Laurie Segall.

Во интервјуто, Г-дин Зукерберг, не заборави да спомене повторно за т.н. “fake news” и нивното влијание во политичките битки на американско тло, а кога се зборува за “fake news” се знае кој е главен :)

Интервјуто на Марк, можете да го погледнете во продолжение:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365