Home » Extra 5 » Малезија Ерлајнс ќе го менува своето име

Малезија Ерлајнс ќе го менува своето име

Малезиската авио компанија Malaysia Airlines , за која за жал многу често слушавме изминатиов период, започна процес на целосен ребрендинг кој ќе вклучува и промена на името на компанијата.

Како што дознава Sunday Telegraph, малезиската влада која е мнозински сопственик на авиопревозникот се решила на овој чекор после трагедиите со летовите на MH 17 и MH 370 во кои животот го изгубија стотици патници на компанијата.

malaysia airlines

Во моментов Малезија Ерлајнс вработува нешто над 20,000 работници и дневно превезува над 50,000 патници, но се чини дека оддржувањето на овие бројки ќе биде вистински предизвик во наредниот период бидејќи компанијата е соочена со огромно нарушување на своето реноме.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365