Home » Tag Archives: агенции

Tag Archives: агенции

Се одржа нов состанок на стручните здруженија за огласувачката индустрија од регионов

Челниците на стручните здруженија од регионот усогласени околу потребата за изедначување на стандардите во индустријата. Минатиот петок во Загреб се одржа состанок на челниците на националните стручни здруженија на огласувачката инустрија од пет земји од регионот. Средбата беше во организација на HURA (Хрватското здружение за деловно комуницирање), а на неа ... Read More »

Топ 10 агенции во Хрватска според остварени приходи во 2016 година

(РЕГИОН) – Финансиски најуспешна хрватска агенција од сите 36 члени на HURA и оваа година повторно е  UNEX чии две агенции Unex Media и Unex Grupa, во 2016 година оствариле приход од 338,7 милиони куни што е еквивалентно на околу 45 милиони евра. Добивката после оданочување изнесува 17,5 милиони куни ... Read More »

Како Ogilvy стана дел од светските наслови со помош на еден носорог и Tinder?

Во почетокот на овој месец, приказната дека белиот носорог бара животен партнер на Tinder стана вирална вест во светски рамки. Приказната всушност беше дел од кампањата за Ol Pejeta Conservancy, креирана од страна на Ogilvy Africa, во соработка со  Ogilvy North America. Идеата беше да се користи Tinder за да ... Read More »

Што брендовите треба да знаат за иднината на агенциите?

Агенциите на иднината треба да бидат обликувани со помош на професионален тренинг и промени во насока на нови приспособени работни практики. Што иднината им донесува на маркетинг агенциите? Ова е значајно прашање чиј одговор зависи од бројни фактори како технолошките промени, притисоците на маргините и потесните временски ограничувања кои влијаат ... Read More »

Saatchi&Saatchi Полска лансираше револуционерен ‘Baby Browser’

“Пребарувачот за бебе” им овозможува на родителите да читаат битни информации а истовремено да им обезбедат и стимулативни содржини на своите најмили. Saatchi & Saatchi Полска во соработка со водечкиот полски сајт за родителство Rodzice.pl, ко-лансираше “Baby Browser – Пребарувачот за бебе”, додаток за Google Chrome кој им овозможува на родителите да читаат ... Read More »

Водич за ‘’преживување’’ на 2017 на AdAge: како агенциите може да го обноват својот кредибилитет?

Водичот за ‘’преживување’’ на Ad Age ги дефинира промените и предизвиците на годината која е пред нас, почнувајќи од технолошките предизвици, па се до промената на политиките во Washington. За агенциите, 2017 година ќе биде година фокусирана на изградбата на репутацијата на индустријата. Водич за преживување на 2017 година TRUMP кредибилитет ... Read More »

Интегрираните комуникации се многу важни за позиционирање на брендот!

(РЕГИОН) – Нешто повеќе од половината учесници на фестивалот KAKTUS 2016 (54,5%) сметаат дека квалитетот на интегрираните кампањи во Србија е на релативно добро ниво. Сепак, секој трет испитаник (31,8%) смета дека квалитетот на интегрираните кампањи е релативно лош, покажа најновото истражување на Marketing mreža, која во соработка со агенцијата ... Read More »

Bruketa & Žinić OM и Netural ја формираа стартап-ориентираната агенција Startaparat

Една од најголемите дигитални агенции во Австрија, Netural, и Bruketa & Žinić OM од Хрватска лансираат нова старт-ап ориентирана агенција наименувана Startaparat. Selma Prodanović, добро позната австриска инвеститорка, основач на Brainswork и 1millionstartups ќе ја поддржи Startaparat како член во одборот на советници. Startaparat цели кон пресретнување на потребите на стартапите со ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365