Home » Tag Archives: амблем

Tag Archives: амблем

DC Comics со приговор за новиот јубилеен амблем на фудбалскиот клуб Валенсија

Американскиот издавач на стрипови DC Comics, познат по своите ликови Бетмен, Супермен, Вондер Вуман, Флеш и други, поднесе приговор против шпанскиот фудбалски клуб Валенсија поради новото лого на клубот. Имено, по повод 100-годишнината од основањето, фудбалскиот клуб Валенсија претстави нов амблем кој прикажува лилјак со отворени крилја во златно-црна боја. ... Read More »

Англиската фудбалска Премиер Лига ќе добие нов бренд изглед по разделбата со Barclays

Англиската фудбалска Премиер Лига го објави својот нов ‘пошарен’ бренд идентитет изграден околу иконскиот лав, за иднина без корпоративен спонзор, прв пат по 23 години. Новиот бренд идентит, создаден од DesignStudio заедно со Robin Brand Consultants, покажува како Премиер Лигата ќе изгледа со стартот на следната 2016/17 сезона во август. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365