Home » Tag Archives: белград

Tag Archives: белград

Зошто кафетериите во Загреб и Белград послужуваат пијалоци без коцки мраз?

И покрај сеуште големите горештини, некои кафетерии во Загреб и Белград овие денови послужуваат пијалоци без коцки мраз. Со пијалокот гостите добиваат само сламка со натпис „Се прашувате зошто нема коцка мраз? Би било многу поладно доколку направевте нешто во врска со глобалното затоплување. “ Тоа е пораката од WWF, ... Read More »

Белград – домаќин на најдобрите европски креативци

Најдобрите креативни директори на агенциската мрежа McCann од Европа се состанаа во Белград, со цел да разменат искуства за најдобрите и најефикасните кампањи, да ја продолжат заедничката работа во креирањето кампањи за клиентите и да ги применат најдобрите светски искуства во креативниот процес. Ова е уште една можност локалните агенции ... Read More »

„Траги“ (од одлична кампања) на белградските улици

На 120 локации низ Белград, на рекламни паноа, се претставени плакати во рамките на кампањата „Траги“, на Автономниот женски центар, во кои трагите од насилство спрема жените се навидум претставени како уметничко дело. Со пораката на кампањата дека „не е секое дело уметничко дело“, оваа организација порачува дека повеќето извршители ... Read More »

Настан: Форум #IZAZOV2017 на 1 и 2 март во Белград

(РЕГИОН) – Третиот регионален форум на комуникациски лидери – IZAZOV 2017 ќе се одржи на 1 и 2 март во хотелот Crowne Plaza во Белград. Станува збор за интерактивен бизнис настан, прв од овај вид во регионот наменет исклучиво за професионалци од областа на маркетинг, односи со јавноста и дигитални ... Read More »

Најавено новото издание на PRilika, регионалната конференција за односи со јавност во Белград

Во декември оваа година во Белград повторно ќе се оддржи PRilika на кој ќе се соберат професионалци од областа на комуникациите од целиот регион и со реномирани предавачи ќе дискутираат на темите кои новите трендови и правци во комуникациите ги носи новото време. Конференцијата под истоимената овогодишна тема ’New Age, ... Read More »

“Digital“ конференција во Белград на 15 и 16 септември

Трета година по ред Color Press Grupa ја организира регионалната конференција “Digital“ која е фокусирана на трендовите во телекомуникациите и медиумите. Овогодишниот #Digital2016 ќе трае два дена – 15 и 16. септември и на едно место ќе ги собере најзначајните имиња од овие области од целиот регион, како и бројни ... Read More »

Промоција на Alexandrija Cuvee – Rose во Белград

Во пријатна атмосфера со совршен поглед на Белград, винаријата Тиквеш приреди специјално дружење на кое присуствуваа голем број на гости од општествениот и бизнис живот на Србија. Тема и повод на вечерта беше “La vie en rose“, односно промоција на виното Alexandrija Cuvee – Rose , кое се истакнува со својата ... Read More »

Отворен конкурсот и познато жирито за наградите #kaktus2016!

(РЕГИОН) – Marketing mreža денес го распиша конкурсот за второто по ред национално доделување на годишните награди – KAKTUS 2016. Наградите се доделуваат во 21 категорија, а ги добиваат организации,компании, институции и агенции за најквалитетни и најпрофесионални поединечни и интегрирани кампањи во изминатата година. KAKTUS 2016 ги слави само оние ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365