Home » Tag Archives: Билборди

Tag Archives: Билборди

Уникатни билборди кои го осветлуваат патот: „Видливоста на патот е поважна од нашата реклама“

Осигурителните компании за моторни возила сакаат да се прикажат како заштитници на возачите, меѓутоа бенефитите најчесто се гледаат откако ќе се случи некоја несреќа.  Водечката аргентинска осигурителна компанија La Caja Generali пронајде креативен начин како да ја пренесе својата порака за заштита, истовремено активно помагајќи им на возачите во процесот ... Read More »

Шведска компанија за билборди ги замени рекламите со упатства за бездомниците до најблиските засолништа

Компанијата Clear Channel Шведска ги замени рекламите на нивните дигитални билборди во Стокхолм со упатства до засолништа, секогаш кога температурите драстично ќе паднат Компанијата за надворешно огласување Clear Channel од Шведска лансираше одговорна кампања вредна за пофалба, во рамките на која ќе дава насоки до најблиските засолништа за бездомниците во ... Read More »

Budwiser постави билборди пред своите конкуренти со цел заеднички да го одбележат денот на укинување на прохибицијата

Цели 13 години, помеѓу 1920 и 1933 година, алкохолот беше забранет во САД, „благодарение“ на едно нешто наречено Прохибиција. Можеби не изгледа како добар историски период за навраќање, но на 85-годишнината од укинувањето на прохибицијата (5 декември), алкохолните брендови Budweiser и Jim Beam се одлучија да го одбележат крајот на ... Read More »

Одлично илустрирани билборди по повод 30 годишнината на Мекдоналдс

Играта со светлина на овие билборди ги промовира најпознатите производи на брендот Мекдоналдс имаше некои одлични кампањи на билборди во својата историја, а сега додадоа уште една кампања во тоа наследство. Овој гигант во индустријата за брза храна работи во Унгарија од 1988 година и ја одбележа својата 30-годишнината со ... Read More »

Оригинална идеја на Репортери без граници: Ги променија билбодрите на Google Street View со цитати на новинари кои биле замолчени или ликвидирани

Шведскиот огранок на оваа организација “постави” билборди со цитати на новинарите во земјите чии лидери сакаа да го замолчат нивниот глас Шведскиот огранок на организацијата Репортери без граници ја искористи платформата Google Street View на многу оригинален начин, менувајќи ги билбордите во сликите на оваа платформа со цитати кои ги ... Read More »

Новата глобална кампања на Spotify донесува интересни факти засновани на податоците од корисниците

Со кампањата „2018 Goals“, Spotify ги слави новогодишните празници, давајќи ни предлози за традиционалните новогодишни одлуки Веќе долго време постои традиција луѓето на крајот на годината да ги донесат своите новогодишни одлуки, за тоа што ќе променат или ќе постигнат наредната година. Треба да бидеме искрени и да признаеме дека ... Read More »

Ауди користи билборди чијашто порака е прилагодена на состојбата на патиштата

Билбордите промовираат различни технологии на овај бренд, во зависност од моменталните временски услови,состојбата на патиштата и слично Ауди во Велика Британија започна OOH кампања која користи податоци за моменталните услови за возење, со цел да промовира различни технолошки придобивки на своите модели. Креирана од страна на BBH и произведена од ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365