Home » Tag Archives: вредност

Tag Archives: вредност

Глобалниот пазар на паметни телефони во 2018 година достигна вредност од 522 милијарди долари!

Глобалниот пазар за паметни телефони се зголеми за 5% во 2018 година, достигнувајќи вкупен промет од 522 милијарди долари со што го потврди својот статус како еден од најважните уреди во сегментот на технички производи за широка потрошувачка. Сепак, побарувачката за паметни телефони минатата година падна, па во 2018 година, ... Read More »

Проверете колку чинела реклама на Супербол од самиот почеток па сé до денес

Супербол е глобално познат како еден од најважните настани за огласување и наплатува невројатни суми за своите огласни спотови, благодарение на фактот што ова е најпопуларниот спортски настан во најнапредниот огласувачки пазар во светот. Од своето основање во 1967 година, помеѓу 30% и 50% од сите Американци секоја година го ... Read More »

Вредноста на глобалната маркетинг индустрија проценета на 1,7 трилиони долари!

Вистинскиот опсег на глобалната маркетинг индустријата е објавен во најновото истражување кое заклучува дека овај сектор вреди 1,7 трилиони долари на глобално ниво, што е многу повеќе од претходните проценки. Во извештајот објавен од страна на компаниите Redburn и PwC се тврди дека оваа импресивна бројка е под постојани турбуленции, особено ... Read More »

Индустријата на видео игри вреди повеќе од филмската и музичката заедно

Индустријата за видео игри постигна голем напредок од своите почетоци. Моќната забавна индустрија во вредност од милијарди долари започна да се развива од слатките автомобили на слот-машините. Уште повеќе што видео игрите вредат повеќе од музичката и филмската индустрија заедно! Според најновите истражувања спроведени во Обединетото Кралство, индустријата за видео ... Read More »

Apple е првата компанија на светот чија вредност достигна билион долари

Технолошката компанија Apple стана првата на светот која вреди илјада милијарди долари. Вредноста на акциите на компанијата Apple порасна за 2,8 %, што беше доволно овој ИТ гигант да достигне пазарна капитализација од билион долари. Уште од вчера, очите на светската инвестициона јавност беа вперени само во една компанија, односно ... Read More »

Вредноста на Инстаграм проценета на повеќе од 100 милијарди долари

Инстаграм се зајакнува и на полето на телевизијата да го поттикне својот иден раст, па минатата недела лансираше сопствена IGTV платформа Инстаграм, кој е во сопственост на Фејсбук, има многу причини да биде задоволен откако неговата вредност е проценета на повеќе од 100 милијарди долари, поради очекувањата дека оваа апликација ... Read More »

Глобалното огласување оваа година ќе биде побогато за 2,4 милијарди долари, благодарение на Светското фудбалско првенство

Истражувањето на компанијата Зенит покажа дека Кина во ова првенство ќе инвестира во реклами 500% повеќе отколку САД Се очекува дека Светското првенство во фудбал 2018 година, што ќе се одржи оваа година во Русија, ќе досегне дури 3,2 милијарди луѓе од целиот свет, а како што се приближува првиот ... Read More »

Пазарот на маркетинг технологии во САД и Велика Британија годишно вреди 34,3 милијарди долари

Брендовите трошат 16% од своите маркетинг буџети на маркетинг технологии, а се очекува дека овие буџети ќе пораснат за 10% во наредните 12 месеци Едно ново истражување која ја проценува моменталната и идната состоја на индустријата на маркетинг технологии (martech) покажа дека овај пазар во САД и Велика Британија расте ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365