Home » Tag Archives: жени

Tag Archives: жени

Новата кампања на гигантот на електронска трговија Bonprix ги разбива стереотипите за жените и за себе

Новата стратегија, платформа и кампања за гигантот на електронска трговија од агенцијата 180 Kingsday, ги потсетува жените дека се многу повеќе од она што се гледа на прв поглед Bonprix, дел од вториот по големина европски е-трговец на Otto Group, започна нова стратегија и паневропска кампања. Преку целосната реинтерпретација на ... Read More »

Како жените ги користат своите паметни телефони

Tелефоните денес не се само за комуникација Американскиот магазин Adweek подготви интересен инфографик за начинот на кој жените денес ги користат паметните телефони. Сите знаеме дека дека паметните телефони денес имаат многу повеќе примени отколку самата комуникација, а истражувачката компанија PopSugar Insights сакаше да ги истражи начините на кои жените ... Read More »

До 2023 година, 50% од стартапите со кои работи Unilever ќе ги водат жени

Четири од десет жени во стартап индустрија веруваат дека половата дискриминација ќе остане иста, без оглед на тоа колку се успешни нивните бизниси Unilever се заложи за зголемување на уделот на стартапите кои ги водат жени меѓу компаниите во кои инвестира овој гигант. Во моментов, само 23% од нивните инвестиции ... Read More »

Германскиот бренд Hornbach во оваа реклама со чекан ги разбива стереотипите за жените

Германскиот ланец на продавници за алати и опрема за уредување на домот Hornbach, во најновата реклама се занимава со феминистички теми Германскиот ланец на производи за уредување на домот Hornbach, познат е по своите духовити и често епски претстави на луѓето кои се занимаваат со проекти за реновирање. Но, во ... Read More »

Инфографик: Каква брендирана содржина сакаат жените

Според неодамнешното истражување на компанијата Influenster, во кое беа опфатени речиси 13 000 жени во САД од генерација X, Y и Z, 87% од жените позитивно гледаат на брендираната содржина. Покрај тоа, повеќето жени и тоа како ја ценат автентичноста на настапот. „Потрошувачите повеќе сакаат содржина која ги прикажува вистинските ... Read More »

Стави ја на мапата!

Половина од 320 милиони луѓе кои живеат во САД се жени, но само 8% од спомениците во оваа земја се посветени на жените. Нерамнотежата е присутна и кај називите на улиците, зградите и другите статуи, поради што агенцијата BBDO New York одлучи да направи нешто по тоа прашање. Агенцијата неодамна ... Read More »

Girls in Tech Macedonia стартува со мисија да мотивира што повеќе жени во ИТ

Girls in Tech Macedonia (http://macedonia.girlsintech.org) е локална организација, прва на Балканот, која функционира како дел од глобална непрофитна организација со над 50 гранки, фокусирана на ангажманот, образованието и поттикнувањето на влијателни жени во технологијата и претприемништвото. Фокусот на организацијата е кон промоција, раст и успех на жени претприемачи и иноватори ... Read More »

Кампања “Не и судејте на жената според нејзината облека“

Дали деколтето, здолништето, потпетиците…и се кратки, таман или долги ? – Прашање кое не ни треба ! Многумина ја нарекоа “шокантна“ кампањата која за Швајцарската организација за човекови права “Terre Des Femmes“, ја направија дизајнерката Theresa Wlokka и студентите од Miami Ad School од Хамбург Германија. Кампањата насловена како “Не и судејте на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365