Home » Tag Archives: Инсајдер ИД

Tag Archives: Инсајдер ИД

Интервју со Сергеј Зафироски од Инсајдер ИД, новиот извршен менаџер на Економскиот Факултет на МИТ Универзитет

М365: Иако досега сте биле наш гостин и сме имале интервју со вас, на кратко кој е Сергеј Зафироски? Професионално сум основач и генерален менаџер на агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД, додека од почетокот на овој месец и извршен менаџер на Економскиот Факултет при МИТ Универзитет во Скопје. ... Read More »

Колумна: Истражување и Развој како најзначајна конкурентска предност на компаниите во денешницата!

Автор: Сергеј Зафироски, основач и генерален менаџер на агенцијата за истражување на пазарот и стратегиски маркетинг Инсајдер ИД Секоја држава има потреба од зголемување на БДП, здрави и силни домашни компании, креирање на нови работни места, девизен прилив, домашен know-how и уште многу други апекти кои сочинуваат една здрава економија. Еден ... Read More »

Insider ID Анализа: Потенцијалот на македоските маркетинг и истражувачки агенции во прехрамбената индустрија

Во Македонија, познато е дека домашните компании прилично сигурно се чувствуваат со моменталниот начин на работа и тоа што истите го прават за нивните потрошувачи, но и тоа (познато за маркетинг и истражувачките агенции) дека постои голема разлика помеѓу реалната потреба на пазарот и активностите на самите компании. Компаниите во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365