Home » Tag Archives: кариера

Tag Archives: кариера

Улогата на социјалните мрежи во кариерата на секој поединец

Следниот пат кога ќе навредувате некого на Твитер или ќе објавите слика на која сте пијани, само запомнете дека вашите потенцијални работодавци го гледаат ова – што може да ве чини многу. Еден од пет работодавци вели дека ги одбиле кандидатите после онлајн пребарување, открива истражувањето на YouGov. Иако повеќето ... Read More »

Како да започнете исплатлива кариера како фриленсери?

Се` повеќе луѓе кои се во потрага по работа гледаат можност на интернет и платформите за фриленсери, каде што нивните услуги можат да им ги понудат на работодавците од целиот свет. Освен тоа, приходите што се остваруваат на овој начин, често ги надминуваат просечните плати во регионот. За разлика од ... Read More »

Оваа реклама со историски референци ги охрабрува девојките да се спротистават на стереотипите и да градат кариера во науката

Во светот, низ историјата, многу жени дале безброј придонеси во науката, технологијата, инженерството и математиката. Сепак, сеуште е мал процентот на жените во овие области, се навдува во истражувањето на организацијата National Girls Collaborative Project. Со нова моќна кампања која ги истакнува само некои од тие придонеси, компанијата Chemours има ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365