Tag: кодекс на однесување

„Кампањата против вакцинација“ е причина за ЕУ за заострување на кодeксот за однесување на социјалните мрежи

Европската комисија предлага поголемо проверување на фактите и промена на алгоритмите во борбата против ширењето дезинформации. Европската комисија наведе дека ...