Home » Tag Archives: консултанти

Tag Archives: консултанти

Интервју со Глигор Михаиловски – извршен директор на консултантската куќа СЕГ Холдинг

Забележителен тренд во светската маркетинг индустрија изминативе години е што се повеќе и повеќе консултански компании се вклучени во односот клиент-маркетинг агенција, како поддршка која овозможува надграден пристап во развојот на компаниските системи и имплементирањето на развојните проекти. “Спојувањето“ на маркетинг агенциите и маркетинг професионалците со консултантските куќи е тенденција ... Read More »

Маркетинг агенциите и консултантите ”позајмуваат трикови” едни од други

Извор:http://dailytrojan.com/

Агенциите стануваат се повеќе консултативни, консултантите купуваат креативни агенции, а системските интегратори подлабоко навлегуваат во стратегиите на клиентите… “Секој зборува за онлајн наспроти офлајн медиуми или креативни наспроти традиционални медиуми, но кога агенциите сакаат да ја променат насоката на искуството на потрошувачите, тогаш ние говориме за нови оперативни модели и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365